Ak Parti Çınarcık İlçesi Kadın ve Gençlik Kolları Kongrelerine katılan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin Yalova’da ve aynı şekilde ülke genelinde ana kademe kongre çalışmaları ardından yan kuruluşlar gençlik ve kadın kollarının kongrelerinin gerçekleştirildiğini’ ifade eden Milletvekili Coşkun, “Teşkilatlarımızla biz bir bütünün parçaları gibiyiz, bir binanın tuğlaları gibiyiz. Bizim yol haritamız bu millete hizmet noktasında nihayete ulaşmaktır. Dolayısıyla bu yolculukta kim bize dokunursa kim bize elini uzatırsa; onun değerini bilmek zorundayız, onu kardeş kabul etmek zorundayız, onu yok saymamak durumundayız” dedi.

Kadın Eli Değmediği, Gencimizin Ayak Basmadığı Yer Yok

Yalova'yı karış karış dolaştıklarını Yalova'da Ak Partili kadınların elinin değmediği,  gençlerin ayak basmadığı yerin kalmadığını vurgulayan Coşkun, “Bugüne kadar unutulan, ihmal edilen veya yeterince değer verilmeyen gençlerimiz ve kadınlarımız iktidarlarımız döneminde önemle hatırlandı. Kadınlarımız ve gençlerimiz için önemli çalışmalara imza atıldı. Sadece seçim zamanları kadınlarımız hatırlanır, seçimler için destek ve yardım noktasında bir değerlendirme yapılırdı. Onun ötesinde devlet kademelerinde ve siyasetin temsil noktalarında fazla yer alamazdı, görev almazdı. Gençlerimiz alanında da ciddi boşluk vardı. Seçimlerde onlara duyulan ihtiyaçla hatırlanırdı. Allah’a hamdolsun Türkiye’de hizmet ve üretim hamlesiyle, hareketiyle birçok şey değişti, gençlerimize ve kadınımıza bakış ta değişti. Sadece anons edilmesi ve adının anılmasıyla yetinilmedi. 

Kadın elinin değmediği, gencimizin ayak bastığı yer kalmasın anlayışıyla kadına ve gençliğe önem verildi, büyük siyasi anlamda mesafeler kat ettik. Kadınımızın bilgi ve birikiminden, müşfik duygularından yararlanmayı ve geleceğe yönelik projeksiyonundan istifade etmeyi en iyi şekilde değerlendiren Ak Parti oldu, çok şükür. Kadınımızın bu sosyal statüsünün değerlendirilmesinde keşke bir rekabet olsa ve muhalefet partileri de aynı şekilde önem verselerdi bunu gönülden arzu ederdim ama görünen köy kılavuz istemez.

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki resim de kamuoyundaki algı ve icraatta gerçeği çok açık bir şekilde göstermektedir. Ak Parti kadınımızı her alanda en iyi şekilde onure etmek için, en güçlü şekilde sesinin çıkması için gereken desteği vermiş, siyasal ve yasal alanda atılması gereken adımları birer birer atmıştır” şeklinde konuştu.

Kadınımıza İnanç Baskısı Ve Zulmü Vardı

Ak Parti iktidarı öncesinde kadınlara inançlarından dolayı zulüm ve baskı yapıldığını dile getiren Coşkun, “%99’u Müslüman olan ülkemizde kadınımıza yönelik bir ayrışma ve ötekileştirilme vardı. Sen açıksın sen kapalısın ayrımı ülkemiz de açıkça kendini gösteriyordu, bunun en açık adresi maalesef üniversitelerimizdi. En yüksek puanla üniversiteyi kazanarak giden kız çocuklarımız inançları ile ayrım yapılmak suretiyle inim inim inletildi ve mağdur edildi. Suçları, hataları, yanlışları neydi? Başlarını örttükleri başörtüleriydi. Böyle bir uygulama demokrasinin olduğu ülkelerde olur muydu, olmalı mıydı, mümkün müydü?

Maalesef yıllarca bu zulmü yaptılar, kız çocuklarımıza gözyaşı döktürttüler. Birçoğu inancımdan taviz vermem dedi ve okulunu bıraktı. Hayatlarını karartmak pahasına eğitim ve öğretimlerine son vermişlerdir, okullarını bir kenara bırakmışlardır. Bu bir zulümdü, bu bir işkenceydi. Bildiğiniz üzere ikna odaları kuruldu, onları ikna edebilmek, inançlarını ve direncini kırmak için aldılar odalara sen bilemezsin, başını açsan daha iyi olur diye tavsiyeler ve vesveselerde bulundular. Ama başarılı olamadılar, bugün özgür gençlik, özgür kadın var; inancında özgür eğitiminde eşit haklara sahip kadınımız gencimiz var” diye konuştu.

Her Alanda Dini Ve Vicdanı Özgür Kadın Var

Türkiye'de artık başörtüsü sorununun olmadığını dile getiren Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “81 vilayetimizde üniversitelerimiz var ama hiçbirinde artık çok şükür başörtüsü sorunu yok.  Okumak isteyen, bu millete ve bu ülkeye hizmet etmek isteyene her türlü imkânı, fırsatı verdik.

Kadınımıza yapılan inanç zulmü bitti mi, bitmedi. Üniversiteyi okuyabilse bile sıra kamuda çalışması vardı. Orada çalışmak için de başını açmak zorundaydı. Çok şükür o yanlışlık, zulüm ve işkencede son buldu. Devlet dairelerinde, kamuda başı açık kardeşimizin yanında başı kapalı olanın da çalışma imkânı oldu. Kötü mü oldu, kimin kime zararı var. Değerli kardeşlerim, bizim birbirimizle sorunumuz yok ki, halkın kendi arasında böyle bir sıkıntısı yok. Sıkıntı başka yerlerde, bu ülke üzerinde elini çekmeyen zihniyetlerde, bizi istedikleri gibi şekillendirmek isteyen zihniyetlerde ama bu zihniyetler de saf dışı kaldı. Okul hayatlarında bile çocuklara başı açmak ya da kapamak gibi bir zulüm reva görülmedi.  İşte demokrasi budur, işte demokrasinin güzelliği ve insana saygısı budur.

Meslek okullarının ve imam hatip okullarının köküne benzin dökmüşlerdi. Ya Allah aşkına bu ülkenin Cumhurbaşkanı imam hatip mezunu, iyi ki okumuş iyi ki okutmuşlar. Allah onu kazanan ana babadan razı olsun. Çok şükür, Çınarcık’ımız da da imam hatip okulu var ve yeni okuluz da yapılıyor. Ben bütün okullarımızı teker teker ziyaret ediyorum, yapılanları ve talepleri takip ediyorum. Bira an önce neticelendirmek için gereğini yapıyorum” dedi.

İlklerin Kenti Yalova, İlklerin İlçesi Çınarcık

Sağlık alanında da önemli yatırımların yapıldığını vurgulayan Coşkun yeni yapılan hastane sayesinde artık anjiyo ve kemoterapi için İstanbul, Bursa ve Kocaeli'ye gitme döneminin kapanacağı müjdesini verdi. Coşkun konuşmasında, “Biz hep ilkleri yaptık, devrim niteliğinde çalışmalar yaptık. Ama bunlar sıradan ve normal karşılanıyor. Önceden bunların herhangi birini duysak bile anlata anlata bitiremezdik. Yalova’da yeni bir sağlık hizmetini getirdik, yeni hastanemizi açıyoruz ve sizlere anjiyo hizmetini ve kemoterapi hizmetini sizlere artık Yalova’da vereceğiz. Bursa’ya, İstanbul’a ve Kocaeli’ye anjiyo ve kemoterapi için gitme devrini inşallah sona erdireceğiz. Asıl olarak size, teşkilatlarımızla ve tüm kademelerimizle yakın zamanda bir açıklama ile proje çalışmalarını Bakanlık nezdinde takip ettiğim ve hızlandırdığımız, hızla ilerleyen 400 yataklı yeni Devlet hastanemizin müjdesini vereceğiz.

Çınarcık’a bir huzurevi yaptık ama 5 yıldızlı bir ev, gittim gördüm fırsat bulunca yine gideceğim. Oradaki insanların memnuniyetini, huzuru ve keyfini gördüm. Türkiye’de ilk olan bu hizmeti Çınarcık’ımıza, Yalova’mıza yaptık. Çınarcık’ımıza hastane olmaz dediler hastane de oldu, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu da oldu, doğalgaz da geldi” sözlerine yer verdi.

Altınova'ya Yurt Müjdesi

Coşkun konuşması esnasında bir müjdeyi de Altınova ilçesine verdi. Altınova'da öğrenci yurdu yapımına başlandığını vurgulayan Coşkun,“Yalova’da çok işler yaptık, Altınova’dan Çınarcık’a, Armutlu’ya kadar her ilçemizde ayrı ayrı yeni yatırımlar yükselmeye devam ediyor, hergün yeni hizmet müjdeleri veriyoruz. Altınova’da kongrede vereceğim müjdeyi sizlerle bugün burada paylaşmak istiyorum. Aile ve Sosyal Bakanlığımız kararı dün çıkardı ve Altınova’ya 200 kişilik öğrenci yurdu yapımına başlıyoruz. Altınova’mıza, Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun. İlçelerimiz hizmet yarışında, ama şunu da itiraf etmek istiyorum en çok hizmeti Çınarcık aldı. Çınarcık halkımıza, ilçemize ve Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun, hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

2015’te Ak Parti İktidarı Aynen Devam Eder

Yapılacak genel seçimde Yalova'dan 2 milletvekili çıkartma hedefine yeniden vurgu yapan Coşkun, “Önümüze bakacağız, çalışmalarımıza devam edeceğiz, 2015’te bu sene seçim var. Sonuç değişmez, AK Parti İktidarı aynen devam eder. En aza indiren veya indirilen anketlerde %44-45 bandı gösteriliyor, daha aşağısı gösterilmiyor, gösterilemiyor. Ama biz %45-50 bandında oy oranımızla devam ediyoruz. Yalova’mızda da iyi gidiyoruz. Ama Yalova’da bir iddiamız var, Yalova’dan 2 Milletvekilliğini almamız lazım, 2015’te buna hazır mıyız? Siyaset laf üretme yeri değildir, hizmet üretme yeridir. İktidarda da olsanız muhalefette olsanız yapacağınız bir şeyler vardır. Ama maalesef biz bunu Yalova’da göremedik, Türkiye’de muhalefetten göremedik. Biz bir yerde İktidar olarak hizmet ederken, bazen de muhalefetin bile boşluğunu dolduruyoruz. Böyle de bir görevimiz var, inşallah bu hızımızı kesmeden daha da çok çalışarak devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim