AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun partisinin il binasında düzenlediği toplantı ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'ı eleştirdi. İnce ve Salman'ın Yalova'yı sürekli olumsuzluklarla gündeme getirdiklerini son olarak TBMM'de yaptıkları şemsiyeli toplantıda da bunu yaptıklarını dile getiren Coşkun, "Son olarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı da yanına alıp TBMM'de iftirada bulundu. Vefa Salman'da garibim ne yapacağını şaşırıyor. Bir koltuğa oturuyor, bir Ankara'ya gidiyor. Vekilin elinde o da ne yapacağını şaşırdı. Ellerine kırık dökük şemsiyeleri almışlar yine şovlarını yaptılar. Belki seni mutlu ediyor ama yaptığın siyaset artık pirim yapmıyor. Halk buna gülüp geçiyor artık. Orada çıktı Yalova'ya 18 vergi müfettişinin geldiğini CHP'ye oy veren esnafa ceza yazdığını iddia etti. Bunu bütün Türkiye'ye ilan etti. Bu iftirayı Muharrem ince'ye iade ediyorum. Yalova esnafına ancak bu kadar hainlik olabilir. Bu kadar zarar verilebilir. Şimdi herkes bir birine mi bakmaya başlayacak, şuna oy verdim buna oy verdim diye. Böyle bir süreç mi başladı. İşim doğrusu şudur. Ben Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştüm. Vergi Denetim Kurulu'nun rutin bir çalışması tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova'da da sürüyor. Bu çalışma 7 Nisan'da başladı, 27 Haziran'a kadar da sürecek. Bu kapsamda Yalova'da 10 müfettiş ve 8 müfettiş yardımcısı görev yapıyor. Tekrar ediyorum bu çalışma iddia edildiği gibi Yalova'da değil tüm Türkiye'de süren her yıl yapılan rutin bir çalışma. Bu inceleme de her görüşten insanın defterleri inceleniyor. Örnek vermek gerekirse partimizde il başkan yardımcısı olarak görev yapan bir arkadaşımızın defterleri de şu anda müfettişlerce denetimden geçiriliyor. Kimse halkımızı böylesi çirkin iddialarla kutuplaştırmamalıdır. Böyle çirkin bir siyaseti de şiddetle reddediyorum" dedi. 

Yalova Kamuoyunun Mesajını Aldık

Toplantıda yerel seçimlerde halkın bir mesaj verdiğini ve kendilerinin bu mesajı aldıklarını vurgulayan Coşkun, "Yalova kamuoyu bize bir mesaj verdi. Biz mesajı aldık. Herkes de halkın verdiği mesajı almalı. Biz kazandığımız yerde de, kaybettiğimiz yerde de iyi tespit ve analizler yapacağız. Yalova'da gönlümüz seçimi açık farkla almayı arzu ederdi. Alamadıysak Yalova bize bir mesaj verdi yani kendine çeki düzen ver dedi. Referandumda ve genel seçimde aldığımız oylar ortadayken yerel seçimde alınan oy kendimizi bir gözden geçirme zorunluluğunu ortaya koymuştur. Öz eleştiri yapmalıyız. Gönlümüz itirazsız, itilafsız Yalova'da seçimi kazanmayı isterdi. Ama Yalova halkı böyle bir karar veri. Bu karara da saygımız var" diye konuştu.

YSK Kararını Saygıyla Karşılayacağız


Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) çıkacak sonucu da saygıyla karşılayacaklarını belirten Coşkun, "Biz YSK'dan çıkacak kararı saygıyla karşılayacağız. Birileri gibi şimdiden mazeret üretmeyeceğiz, duruma göre pozisyon almayacağız. Karar benden yana çıkarsa adalet iyi, çıkmazsa kötü mantığı kabul edilebilecek bir anlayış değildir. Ama maalesef CHP'nin yaptığı budur. Biz temiz siyaseti önemsiyoruz. İnsanları yormayan, üzmeyen, germeyen, kutuplaştırmayan siyaseti önemsiyoruz. Biz siyaseti de böyle yapıyoruz. Yalova'yı olumlu yönleriyle gündemde tutmaya çalışıyoruz. Marmara'nın incisi bu güzel kente yanlış yapmamaya özen gösteriyoruz. Olumsuzluklarıyla gündeme taşınmasını istemiyoruz. Ama maalesef birileri Yalova'yı hep olumsuzlukları ile gündeme taşıyor. Kendini gündemde tutmak için, kendi reklamını yapmak, kendi geleceğini garanti altına almak için bunu yapmaktan imtina etmiyor. Bence kendi teşkilatı da bundan son derece rahatsızdır. Ben bunun bir an önce sonlanmasını arzuluyorum" şeklinde konuştu.

Yalova Valisi'ne Sahip Çıktı


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamada, Yalova Valisi Esengül Civelek'e, "İktidarın değil hükümetin valisi ol" diye seslenmişti. Bu konuda da yaptığı açıklama ile Yalova Valisi Esengül Civelek'e sahip çıkan Coşkun, "Seçimden sonra bu vekil arkadaşımız Türkiye'nin tek kadın valisi olan Yalova Valisi Esengül Civelek'e çattı. Biz valimizle gurur duyuyor, çalışmalarını ve duruşunu destekliyoruz. Bu vekil çıktı Valiyle benim seçim sathında ziyaretler yaptığımı söyledi. Bu kadar çirkin bir iddia olur mu. Bunu kınıyorum" dedi.

Köprülü Kavşak Projesi İptal Edildi


Konuşmasında merak konusu olan Dörtyoldaki Köprülü Kavşak Projesi ile ilgili de bilgi veren Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Yalova'da dörtyolda yapılacak olan Köprülü Kavşak ile ilgili proje çalışması yapıldı ve 16 Nisan'da da ihaleye çıkacaktı. Ancak bu proje yapılan bir şikayet neticesinde yapılan incelemeye bağlı olarak iptal edildi. Bursa-Yalova-İzmit devlet yolu Yalova şehir geçişi ve Yalova dörtyol kavşağı yapım işinde şikayet başvurusu üzerine inceleme başlatıldı. Nedense Yalova'da şikayet ve itirazların ardı arkası kesilmiyor. Bir hizmet geleceğinde dahi böyle şeyler yaşıyoruz. Yapılan incelemede sondaj raporlarının olmadığı tespit edildi. Yani siyaseten değil, teknik bir konu nedeniyle bu ihale iptal edildi. İptal Kamu İhale Kanununun 16'ncı maddesine göre bu iptal gerçekleştirildi. Hadise budur. Yeni bir rapor hazırlandığında çalışma başlayacak ve ihale gerçekleşecektir. Ben bu kavşağın Yalova'yı çok rahatlatacağına inanıyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim