Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kaydetti. “Son aylarda Yalova’nın ve halkımızın çok önemli bir sorunu haline gelen İDO konusunda önemli bir gelişme oldu. İDO özelleştikten sonra fiyat politikasını değiştirmiş, sabit fiyat uygulamasında son vermiş ve bu uygulamasına İDO ile Yalova, Bursa, Bandırma, İstanbul şehirleri arası yolculuk yapan vatandaşlarımız büyük tepki göstermişlerdi.

Bu konuyu sırasıyla İ.B.B. Genel Sekreteri Adem Baştürk, İ.B.B. Başkanı Kadir Topbaş ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüm. Vatandaşların rahatsızlığını ve Yalovalı hemşerilerimin tepkilerini ilettim. Bölge Milletvekilleri ile (Bursa ve İstanbul) konuyu paylaştık ve gündeme taşıdık.

Tabi bazı vatandaşlarımız, kimileri bilmeden kimileri de bildikleri halde sanki bu konu Belediyenin ve AK Parti’nin icraatı imiş gibi olayı farklı yere taşımaya çalıştılar. Bu konu AK Parti’nin veya Belediyenin uhdesinde bir konu değildir, nitekim İDO özelleştirilmiştir. Ama tabii ki özelleştirmeden sonra demek herkes canının istediğini yapamaz. Biz konuyu sürekli İDO yetkilileri ile takip ettik ve ulusal basında da önemli yer aldı. Ve nihayet geçen hafta İDO yetkilileri ile 2 saatlik bir görüşme yaptık. Konuyu değerlendirdiklerini, vatandaşın haklı olduğunu ve sabit fiyat uygulamasına tekrar döneceklerini söylediler, Ramazan ayıyla bu uygulamaya geçeceklerini ilan ettiler. Yani “yanlış hesap, Bağdat’tan döndü”!

Şunu açık ve net ifade etmek isterim ki; biz her zaman halkımızın yanında olduk. Siyasi çıkar ve menfaatlerimizi düşünmedik, doğru ne ise onu yaptık, haklı kimse onun yani halkımızın destekçisi olduk. Daha önceki örnekleri olduğu gibi bundan sonra da böyle olacaktır.

Bugüne kadar bu hizmetlerle halkımızın duasını aldık, şimdi vatandaşlarımızın intizarını alamayız. İnşallah, bundan sonra bu tür yanlış uygulamalar yaşamayız. İDO yetkililerinin de gereken mesajı aldıklarını düşünüyorum.Herkese hayırlı ve sağlıklı seferler diliyorum.

 

Editör: TE Bilişim