CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, "Yalova'da ki susuzluğun sorumlusu AKP'dir" sözlerinin yankıları sürüyor. Bu konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP'li İnce'ye bir de çağrıda bulundu. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanlığı görevini hemen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a devredebileceğini dile getiren Coşkun, " Talihsiz açıklamalarında sarf ettiği kendisine yakışır ifadelerin hiçbirisi halkımızın mağduriyetine ne bir deva olabilmiştir, ne de yapılan çalışmalara katkı olacak niteliktedir. Hani bir laf vardır yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. İnsan konuşurken biraz düşünür! Sıkılmadan, utanmadan konuşuyor. Bunlar hep muhalefet olmaya alışık ya! Yalova’da yerel idarenin, belediyenin kendilerinde olduğunda farkında bile değiller. Yerel sorumluluklardan bihaber, belediyede iktidarda olmasına rağmen muhalefet gibi konuşuyor. Biri bunlara hatırlatmalı Yalova’da belediyeyi aldınız demeli. Aldık ama susuz kalacağımızı bilmiyorduk, borçların olduğunu bilmiyorduk diyecekler herhalde. Biz, ilimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm getirmek için değil, neyi nerede ve nasıl yapabiliriz noktasında bir irade oluşturmak için değil, yeni stratejiler ve çözüm önerileri getirmek için değil; bunlara muhalefet etmek için belediye yönetimine talip olduk diyecek noktaya gelmişler. Hangi durumda ve konumda neyi tartıştıklarına bile bakmadan alışkanlıklarını sürdürüyorlar, sorunları tespit etmek ve çözümlerini bizlerle paylaşmak yerine hala muhalefet tavrında atıyorlar, tutuyorlar, karalıyorlar. Ama milletimiz boş laf değil hizmet bekliyor, icraat istiyor. Yalova halkı belediyeden hizmet bekliyor, su bekliyor.

Efendim yeşil körfez su birliğini bize vermediniz yoksa sular akardı, orada para var. Sayın Milletvekili yeşil körfez su birliğini başkanlığını parası için mi istiyorsun yoksa suyu akıtmak için mi? Eğer su sorununu çözecekseniz başkanlığı hemen belediye başkanına veririz. Kaldı ki yeşil körfez su birliği başkanını da belediye meclis üyeleri seçti, neden buna razı olmuyorsun? Yeşil körfez su birliğinin ne yaptığı, ne amaçla kurulduğu masaya yatırılmalıdır. Ama konuyu başka yerlere çekip, işin içinden sıyrılma peşine düşerseniz bu çabanız cevapsız kalmaz. Bu şehrin yönetimi yani su, trafik ve çöp gibi önemli ve başlıca meseleleri size teslim edildi. Sizin bunlarla ilgili projeniz ne" dedi.

"Bastıkları yerde Ot Bitmiyor"


CHP'ye sert bir dille yüklenen Coşkun açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi;
" Bunların bastığı yerde ot bitmiyor. Kasayı dolu teslim etsen bitirirler, barajları dolu teslim etsen kuruturlar. Biz de bunlardan boş kasaları alır doldururuz, boş barajları alır doldururuz. Sene 1994 İstanbul’da olduğu gibi çöp şehirleri, susuz şehirleri alır alır yeşertiriz. İnsanımıza yaşam hakkı ve yüksek yaşam standartları sunarız. Ama bugün, sene 2014 ve Yalova susuz! Milletimiz bunlara iktidar falan vermiyor, vermeyi de düşünmüyor. Yoksa bunlar maazallah ülkeyi kurutur.  Sayın Milletvekili su konusu ve diğer sorunlar dahil bu şehrin hangi sorunu ile ilgilendi ki şimdi pişkin pişkin çıkıyor, Yalovalı hemşehrilerimizin sıkıldığı, üzüldüğü ve mağdur olduğu konuyu polemik ve siyaset konusu yapıyor. Susuzluğun sebebi AK Parti diyebiliyor"

"Bunlarda Muhalefet Hastalığı Var"


Yalova'nın susuzlukla ilgili sıkıntı yaşayacağının çok önceden beri bilindiğini ve buna yönelik alınacak tedbirlerin ise yapılan su çalıştayında dile getirildiğini dile getiren Coşkun, "Ben ilimizin bu sorununu 2 sene önce ilgili ve yetkililerle paylaştım. Bu konuda su çalıştayı yaptık. Maalesef Sayın Milletvekili ve CHP bu çalıştayda yoktu. Daha sonraki süreçlerde de hep konuyu takip ettik. Ama gerekli tedbirler maalesef alınmadı. Geçmişte yapılan hatalar veya yapılmayan işler olabilir ama biz bunların hiç birine bakmadan, takılmadan üzerimize ne düşerse yapmaya çalıştık, yapmaya da devam ediyoruz. Daha üç gün önce il başkanımızla beraber belediye başkanımızı ziyaret ederek başta su olmak üzere ilimizin acil konularını ve çözümlerini konuştuk. Biz ne yapıyoruz, CHP’liler ne yapıyor. Bu CHP’lilerde muhalefet hastalığı var dedim ya, işte bunu kastettim. Bunların niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Biz AK Parti olarak, belediye başkanının Yalova menfaatine yaptığı her doğru işte yanında olacağımızı söyledik. Ve bir süre verdik. Yalova halkının verdiği karara saygı gösterdik. Ama buradan sesleniyorum Sayın başkan süren başladı ve doluyor. Makamında ve Yalova’da oturup halka söz verdiğin işleri yapacak mısın? Belediyeyi sen mi yöneteceksin? Sorunların çözümünü ve son kararı kim verecek? Bunu, Yalova halkının bilmesi lazım. Bu ilin sorunlarını bilerek ve hizmet etme vaadiyle geldin, 6 ay geçti daha ortada henüz hiçbir şey yok" şeklinde konuştu. 

Ak Parti il Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Ak Parti il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik'te hazır bulundular. 

Editör: TE Bilişim