Milliyetçi Hareket Partisi il binasında gerçekleşen buluşmaya, adaylığı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nce geri çekildiği açıklanan Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Murat Arslanhan, Cumhur İttifakı’nın açıklanan yeni ortak adayı Yusuf Ziya Öztabak’ın yanı sıra AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Necati Vural ile iki partinin üyeleri katıldı.

‘’Cumhur İttifakı Yalova’nın geleceği için önemli bir adım oldu’’

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Necati Vural’ın Cumhur İttifakı imzalarını attığı buluşmada konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, ‘Sizlerle birlikte olmak bizler için de önemli. Türkiye’nin beka meselesi için ne kadar önemli ise bu ittifakın Yalova’mız içinde önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Elbette ki Ak Parti Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli, bu ülkenin geleceğine ilişkin mutabakata varıyorlar ise, Yalova’mızın geleceğine ilişkin adımı da biz atmış olduk. Ben bütün bu çerçevede bundan sonra Yalova’mız adına yapılacak güzelliklerde önemli katkıları olacağı için AK Parti İl Başkanımıza, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yalova’mızın da geleceğini kurtaracak önemli bir ittifak olacak. Çünkü Yalova’mızın özellikle son 5 yıl içerisinde arzu ettiği hizmeti alamadığını istişare ettik. Diğer kentler ile olan farkın gittikçe açılmakta olduğunu görüyoruz. Disiplinsizlik, dağınıklık göze çarpmakta belediyenin yönetiminde ve şehir yapılaşmasında. Dolayısı ile buraya yeniden icraat vakti diyerek Yalova’mızı yeniden ayağa kaldırmak için bir birliktelik oluşturduk, bir ittifak oluşturduk. Geleceğin Yalova’sında çocuklarımız, gençlerimiz için daha güzel bir kent, daha güzel bir şehir olma yolunda önemli adımlar atacağız. Değerli Meclis Üyesi Adayı olan arkadaşlarımız ile birlikte kardeşçe el ele, tamamen Yalova ortak paydası üzerinde bir değerlendirme ortaya koymak sureti ile yönetmeye devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak sizlerin başını öne eğdirecek herhangi bir davranış içerisinde asla olmayız. Tamamen her iki partinin yönetim kurullarının mutabakatı ile aklıselim bir birliktelik ile bu kenti yönetme noktasında adımlar atacağımızı ifade etmek istiyorum. Bir buçuk aydır sahalardayım ve güçlü bir teveccüh var. Bugün ittifak ile daha güçlüyüz. Hedefe giden bu son hamle ile birlikte başarının son noktasını da yine birlikte koyacağız.’ dedi.

‘’Yalova’da bir 5 yıl daha kaybedilirse 50 yıl daha geriye gideriz’’

Öztabak’ın ardından söz alan ve adaylığı geri çekilen Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Murat Arslanhan ise konuşmasında, ‘Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın Yalova için de gerçekleşeceğini öğrendik. Her yolda bir hayır var diyoruz biz. Bu birlikteliğin Yalova’ya hayırlar getirmesini diliyoruz. Güçlü bir Yalova için tekrar yönetim kademesinde yer almamız lazım diyoruz. Zaten iddiamız belli idi, Yalova iyi yönetilemiyor idi, bundan sonra daha iyi yönetilmesi lazım. Adaylığımız açıklandığında güçlü bir şekilde iddialı bir şekilde yola çıkmıştık, o iddiamızı kaybetmiş de değiliz. Sonuç itibari ile partimiz Cumhur İttifakı’nın ortak partisidir ve yönetim kademesinde yer alacaktır. Seçilen meclis üyesi adaylarımız, başkanımız, il başkanlarımız hep birlikte inşallah Yalova’yı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Buna yürekten inanıyorum ve olması gereken de bu. Bunu başaramazsak bir 5 yıl daha kaybedecek Yalova. Bir 5 yılın kaybı ikinci 5 yılın kaybı ile ben bunu biraz terse çevirdim Yusuf Ziya başkanının 5 yılda 50 yıllık hizmet sloganını. Yani bir 5 yıl daha kaybedersek 50 yıl geriye gideceğiz, 50 yıl kazanmak var 50 yıl kaybetmek de var.’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim