Diğer rakiplerine yüklenen Dağ, “benim için, ne yaptı hastane mi yaptı, demişler. Pes diyorum, hastane Çiftlikköy’ün dibinde zaten. Bunlar, bilmedikleri gibi atıyorlar da” dedi.

İKTİDARDA OLSAM OKUL YAPARDIM, PLANLAR AÇIK

Başkan Dağ, 500 Evler Mahallesi Düğün Alanı’nda Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adaylarıyla birlikte kalabalık bir topluluğa konuştu. Dağ, konuşmasında, “500 Evler Mahallesi sakinlerine, hele hele derenin öbür tarafından gelenlere benim son derece saygım var. Size kültürünüzü yaşatmak, sosyal aktivitelerinizi yapmak için bir kültür evinin temellerini attık, yılbaşında bu tesisi bitirip sizinle beraber açmak istiyoruz. Bakın, görün o zaman neler yapabileceğimizi. Yaptıklarımızın yapacak olduklarımızın nasıl teminatı olduğunu göreceksiniz.

BİZ KAVGADAN YANA DEĞİLİZ

Dağ, sözlerine şöyle devam etti; “Baktılar bu mahallede hakikaten işimiz zor dediler. Ne yaptılar, bir kardeşimizi dövdüler. Ona geçmiş olsun diyorum, biz kavgadan yana değiliz. Bizler barıştan yanayız. Adalet gerektiğinde cezasını verecektir. Bu konuyu da iyi takip ediyorum. Ben bu davanın üzerine gidiyorum, sonuna kadar da gideceğim.”

BİZİM ÖLÜLERİMİZE SAYGIMIZ VAR

Mezarlık yoluna hiçbir önem vermiyor diyorlar. Allah aşkına 500 Evler sakinleri, bu benim işim miydi? Geçen sene de buraya asfalt attım, muhtar her aradığında yardım ettim. Benim işim değildi ki. İl Özel İdaresi’nin işiydi, İbrahim Akay’ın işiydi, Ak Parti’nin işiydi. Kendi işlerini yapamadılar, bize fatura çıkartıyorlar. Bize kimsenin fatura çıkarmaya hakkı yoktur. Ama biz söz verip yapmazsak o zaman eyvallah. Metin Dağ’ı ve ekibini nasıl alt ederiz, diye koşturuyorlar. Mezarlık yolunu yapacağız, çeşmelerini akıtacağız. Bizim ölülerimize saygımız var. Ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine de saygısı olmaz. Burası bize yeni bağlandı, su hattını değiştireceğiz. Hizmetin kalıcı olması lazım, geleceğe yönelik hizmet olması lazım. Bu konulara sakın kafanızı takmayın. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir, bunu iyi bilesiniz.

AK PARTİLİ VEKİLLER “TECRÜBEDEN YANA OY KULLANIN” DİYOR

Yakup Koçal eskiden beri arkadaşımdır, ama partilerimiz farklıdır. Yalova’da billboardlarda ne yazıyor biliyor musunuz? Tecrübeden yana oyunuzu kullanın diyor. Kim diyor, Şükrü Önder, İlhan Evcin, Temel Coşkun. İşte tecrübe yahu, Yalova’nın en tecrübeli belediye başkanı benim. Tecrübe burada, bu ekiple, sizlerle. Bakın kendi partileri diyor, tecrübeden yana oyunuzu kullanın diye. Yani arasam böyle bir şey bulamazdım. Allah doğru kulun yanındadır, sizin kafanızı hiç kimse karıştıramaz.

VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAZSAK MAHALLEDEN İÇERİ ALMAYIN

Size bulanık su içiriyor diyorlar. Sizin içtiğiniz sudan ben de içiyorum, Yalova halkı da içiyor, Termal halkı da, Altınova halkı da, Çınarcık halkı da içiyor. Bütün belediyelerin hepsi Gökçe Barajı’ndan suyu içiyor. Eğer bir sorumluluk varsa, eğer bir yanlışlık varsa onu da onlara soracaksınız. Ben çeşmeden akan sudan açıyorum içiyorum. Bir hafta evvel bulanık aktı. Salih Bey’e sorduk, içebilir miyiz diye, içebilirsiniz dedi içtim. Allah insanları kuru iftiradan saklasın. Bunlar hiçbir şey bilmiyor. Hiçbir tecrübeleri yok. 30 Mart’ta o kutsal oyları bizleri göreve getirmek için kullandığınız zaman ne kadar iyi ettiğinizi 1 sene sonra göreceksiniz. Sizi kimse yanıltamayacak. Size burada söz verip yerine getirmezse hiçbir arkadaşımı zaten bu mahalleden içeri almazsınız.

SİZ BU EVLADINIZA GÜVENİN

Ben de 500 Evler’denim. Bulgaristan’a gittim, bağlarımız kopmasın diye Kavarna şehrini kardeş şehir yaptım. Kültür Evi hizmete girdikten sonra karşılıklı gidip gelmeler daha fazla olacak. Bundan sonra da ne istiyorsanız İsmail kardeşimize söyleyeceksiniz, o da bize gelip aktaracak yatırım programımıza alıp imkan dahilinde yapacağız. Ben inanıyorum ki, Çiftlikköy halkının oylarıyla, 500 Evler halkının oylarıyla 30 Mart’ta bu seçimi açık arayla alacağız. Size hizmet etmek boynumuzun borcudur. Kim ne derse desin sizi kimse kandıramaz. Biz verdiğimiz sözü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Siz bu evladınıza güvenin. Biz alınterinin ne olduğunu biliyoruz.

BELEDİYENİN BORCU YOK

Çiftlikköy Belediyesi’nin borcu var diyorlar, bilmeden konuşuyorlar. Bugün Çiftlikköy Belediyesi bir iş makinası aldığı zaman, KDV ödemiyor. Neden ödemiyor, borcu olmadığından dolayı ödemiyor. Bunu gidip öğreneceksin, ondan sonra konuşacaksın. Çiftlikköy Belediyesi’ne kimsenin konuşmaya hakkı yoktur.

BİLMİYORLAR, ATIYORLAR

Bunlar çok parti değiştiriyor diye benim için konuşuyorlar, Yalova’daki kendi adaylarına bakmıyorlar. Kaç tane değiştirdi. Bunlar işi bilmiyor. Daha kimi nasıl eleştireceklerini bilmiyorlar, atıyorlar. En son olarak Çiftlikköy’de Demokrat Parti’nin başkan adayı beni eleştiriyor, ne yaptı diyor, bir hastane mi yaptı? Değil Çiftlikköy’ün, Yalova’nın da bir büyükşehir belediyesinin de hastane yapması mümkün değil. Yalova’da hastaneyi Çiftlikköy Belediyesi niye yapacak? Yani devlet hastanesi Çiftlikköy’ün tam dibinde. Böyle bir şey olur mu, pes diyorum fazla da konuşmak istemiyorum. Oylarınızı bölmeyin, Metin Dağ’a, Cumhuriyet Halk Partisi’ne güvenin. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben 500 Evler sakinlerini seviyorum, derenin öbür tarafından gelenleri seviyorum. Hep beraber, çoğunlukla il genel meclisine, belediye meclisine, belediye başkanlığına oylarınızı bölmeden istiyorum. Cenab-ı Allah’tan hayırlısıysa olsun diyorum, sizleri Allah’a, kendimi de size emanet ediyorum.” 

Editör: TE Bilişim