AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel, devletin vatandaş için var olduğuna dikkat çekerek, “Hükümetimizin sosyal politikalar alanında çıkardığı birçok yasa vardır. Hangi alanda olursa olsun, vatandaşı  devletin  imkanlarından faydalandırmayan müdürlük olursa hesabını sorarız” dedi.
Yalova’da faaliyet gösteren engelli derneklerinden birisi olan Tut Elimden Derneği’nin KOSGEB İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirdiği engelli annelerine yönelik Girişimcilik Kursu tamamlandı. 25 engelli annesinin 5 gün  eğitim aldığı Girişimcilik Kursu’nu başarı ile tamamlayan anneler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde sertifika töreni düzenlendi.  Tut Elimden Derneği Başkanı Güldane Kılıç, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, engelli aileleri için bundan sonra da projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel, “Bu eğitimlerin sonunda devletimiz tarafından sağlanan kredilerin doğru yerlerde kullanılması gerekir. Bu kredilerde tüyü bitmeyen yetimlerin hakkı var. Girişimcilik kursu sonucunda bu kredilerden yararlanacak olan adayların hem topluma hem de ailelerine faydalı olmaları gerekir. İş kurmak kolay gibi gözükse de taban getirisine göre hareket edilmesi gerekir, sonradan hayal kırıklığına uğramamak için. Kadınlarımız para konusunda daha hassastır. Her zaman yapılabilecek bir şey varsa engelliler ve ailelerinin yanındayız. Hükümetimiz  sosyal politikalar anlamında birçok yasa çıkarmıştır. Devletin imkanlarından vatandaşı yararlandırmayan hangi müdürlük olursa hesabını sorarız. Devlet vatandaş için vardır”  diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal da konuşmasında “Ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi olan Yalova’da özellikle Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Tüm engellilerimize ulaşarak bakanlık politikaları gereği hizmet vereceğiz. Müdürlük olarak 0-80 yaş arası tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Tut Elimden Derneği’nin engelli annelerine yönelik olarak KOSGEB desteği ile düzenlenen Girişimcilik Kursu sertifika törenine AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel’in yanı sıra AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede ve KOSGEB Sorumlusu Bülent Arıcı ve engelli anneleri katıldı.

Editör: TE Bilişim