Yalova AKP Milletvekili Fikri Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) çalışmalarıyla alakalı bir bilgilendirme mesajı yayınladı. 
Demirel mesajında, “Yoğun bir yasama haftası için yeniden Ankara'dayız. Meclis, vize muafiyeti kapsamında çıkarılması gereken düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.
TBMM Genel Kurulu, 1 Mayıs'a kadar çıkarılması gereken ve vize muafiyeti kapsamında bulunan uluslararası sözleşmeler ve diğer düzenlemeleri ele alacak. Genel Kurulda, bugün uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren 7 yasa tasarısı, 26 Nisan Salı günü ise kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasını içeren tasarı ele alınacak. Tasarı, Kolluk Gözetim Komisyonunun 7 üyeden oluşmasını ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürekli kurul olarak görev yapmasını öngörüyor.
Genel Kurulda, daha sonra uzun yıllardır konuşulan ama yasalaştırılamayan etik düzenlemesini ele alacak. TBMM Genel Kurulu, 30 Nisan Cumartesi de dahil olmak üzere tüm hafta çalışacak.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim