Geçmişte Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nde görev yapmış ve gönül bağı süren partililer, merkez sağda birlik platformu olarak, Yalova’da bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptılar.
Yalova Engelsiz Cafe’de gerçekleşen birlik toplantısına; DYP Eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan, DP Eski İl Sekreteri Oktay Yılmaz, Yusuf Üstün, Fahriye Barkın, İsmet Güney ve Zihni Baş, Sakarya DP Eski İl Başkanı Muharrem Ün, Bursa’dan Kamuran Yılanlı (Eski Marmara Birliği Başkanı), DP YHD Eski Başkanı Ahmet Sevinç, İsmet Koyuncu, İstanbul’dan Hülya Atalay, Konya’dan Durmuş Alagöz, İstanbul’dan Bekir Demirayak, Yüksel Alem, İstanbul, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Adana, Balıkesir, Antalya, Isparta, Konya ve İzmir’den temsilciler katılım sağladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, toplantının divan başkanlığını Sakarya Eski İl Başkanı Muharrem Ün ve divan üyeliğinde ise Harun Güleç bulundu.
"Yeni Partiye tam destek"
Sakarya Eski İl Başkanı Muharrem Ün toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "16 Nisan 2017 referandumdan sonra artık iktidar yolu  % 50+1’den geçmektedir. Bu sebeple artık dağınık olmanın ve çok fazla parti organizasyonunun bulunmasının ülkemize ve siyaset yapanlara bir faydası olmadığı ortaya çıkmıştır. Meral Akşener’e güven tamdır ve kendisinin liderliğinde kurulacak olan yeni partiye Demokrat misyon içerisinde yer alan Demokrat Parti Adalet Partisi kadrolarının da yer aldığı kadro hareketine tam destek verilecektir"
DYP Eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise yeni partinin, merkez sağda kalan tüm kadrolarını da bir çatı altına toplayarak, güçlü bir siyasi organizasyondan yana olduklarını söyledi. Farklı illerden gelen temsilciler, birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik içeresin de olunması ve ülkenin içeresin de bulunduğu durumun göz önüne alınarak, bir çatı altında toplanılması temennisinde bulundular.

 

 

 

Editör: TE Bilişim