AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Özcan Özel'in müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine yönelik tepkilerine cevap verdi. Öztabak, "Din ve dindar insanlardan bu denli endişeye kapılmaya gerek yok" dedi.
Geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaparak Müftülere resmi nikah yetkisi veren kanunu eleştiren CHP İl Başkanı Özcan Özel'e, AK Parti kanadından cevap geldi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak CHP'ni ve CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'in dinden ve dindar insanlardan bu denli endişe etmesine bir anlam veremediğini dile getirdi. Öztabak açıklamasında CHP İl Başkanı Özcan Özel'e şu sözlerle yüklendi, "Demokrasi bir yaşam biçimidir ve önce kişi bunu kendi beyninde yaşamasını bilmelidir. Sayın Özel yaptığı basın açıklamasında demokrasiden bahsederken kendi zihnindeki yasaklayıcı, despot ve ötekileştirici zihniyeti açığa çıkarmaktadır. Bu ülkede yıllardır Belediye Başkanlıklarının yanı sıra, Nüfus Müdürlükleri ve köy muhtarları da resmi nikah kıymaktadırlar. Şu ana kadar toplumda Belediye’de nikah kıydıranlar, muhtarlıkta nikah kıydıranlar diye ayrışma olmadı da aynı resmi nikahı kıyma yetkisi Müftülere de verilince toplum neden bölünecek olsun. Mütedeyyin İnsanlara seçenek hakkı verilmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.

Nikahı kim kıyarsa kıysın meri medeni kanunumuzdaki usul ve esaslara göre kıyacak ve nikah akdi aynı olacak bundan Demokrasi ve Cumhuriyet ile uyuşmayan ne gibi bir olumsuzluk vardır. 'Çocuk yaşta evlenmelerin önünü açacağı' söylemi yalandan da öte tam bir safsatadır. Nikah akdinin gerçekleştirilmesinde evlenme yaşı hangi düzenlemeyle küçültülmüştür. Böyle bir şey yok. Yoksa sizi rahatsız eden nikahı bir din adamının kıymış olmasımıdır. Müftülerin kıyacağı nikahın alternatif bir dini nikah olmadığını bilemeyecek kadar cahil olmadığınıza göre bu tavrınız mütedeyyin insanları inançlarına ve din adamlarına karşı duruşunuzun bir ifadesi olabilir. Sayın Özel din ve dindar insanlardan bu denli endişeye kapılmaya gerek yok. Bilin ki O İnsanlar en az sizin kadar Demokrat, Laik, Sosyal ve Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Cumhuriyet ilkelerine bağlıdırlar. gene sayın Özel açıklamasında bazı Ak Partili Belediye Başkanlarımızın istifaları üzerinden hareketle demokrasi Havariliğine soyunmuş. Sayın Özel'in bizim Siyaset anlayışımızı anlayabilmesini beklemiyorum ama hiç değilse başka Siyasi Partilerin içişlerine karışmanın hadsizlik olduğu nezaket kuralını bilmesi gerekir. Sayın Özel; Demokrasimize ve Cumhuriyetimize kastetmek isteyenler 15 Temmuz da darbeye teşebbüs ettiklerinde bizler aziz Yalova halkı ile birlikte meydanlarda Cumhuriyet ve Demokrasi nöbetleri tutarken siz neredeydiniz. Sizden demokrasi dersi almaya ihtiyacımız yok. Bu konuda söz söyleye bilecek en son insan sizlersiniz. Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz aziz milletimizin teminatı altındadır.  Biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Siz kendi işinize bakın"

 

Editör: TE Bilişim