Demokrat Parti (DP) Yalova İl Teşkilatının 6. Olağan kongresine katılmak üzere Yalova’ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’na değindi. Uysal, “Eğer memleket, millet, devlet meselesi varsa teferruat sayacağımız meseleleri kenara bırakarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanında olma mecburiyetimiz vardır” dedi.
DP Yalova 6. Olağan Kongresi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. Kongrenin düzenlendiği salona gelişinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Uysal salona da tezahüratlar ve alkışlar arasında girdi. Kongre de bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’na vurgu yaptı. Genel Başkan Uysal, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyayı ateş çemberine benzetirken önemli bir günde olduklarını söyledi. Uysal, şöyle konuştu, “Merkez sağ gelenek olarak, 2 asırlık tarihi tecrübemiz ışığında mümeyyiz, 1 numaralı vasfı millilik olan bir hareket olarak eğer memleket, millet, devlet meselesi varsa teferruat sayacağımız meseleleri bir kenara bırakarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanında olma mecburiyetimiz vardır."
Suriye ile ilgili de konuşan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü, "Suriye’de 550 kilometreye varan bir hudut şeridini neden terör örgütleriyle paylaşır hale geldik soruları da dahil olmak üzere, tercih ettiğimiz siyasetin Suriye’de yarattığı iktidar boşluğu neticesinde 30 yılı aşkın bir süredir Doğu’da Güneydoğu’da, metropollerimizde pek çok kez bombalamalarıyla pek çok acılara gark olduğumuz terör örgütü PKK’nın bu yaratılan iktidar boşluğundan yararlanarak Suriye’de kendisine özerk alanı nasıl elde ettiği sorusunu soracağımız günler de gelecektir. Bu soruları mahfuz tutmak kaydıyla bu Türkiye’ye zaman zaman taciz atışlarıyla, zaman zaman Türkiye yakınlarında oluşabilecek milli güvenliğimizi orta, uzun vadede tehdit edebilecek oluşumu engellemek adına bir ön alıcı önlem olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün başlattığı harekete elbet de demokratlar olarak irademizle, desteğimizle ve elbet de dualarımızla arkasında durma mecburiyetimiz vardır. İşte Yalova’dan da arkasında durduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Uysal, NATO içerisinde Türkiye’nin müttefiki olduğunu iddia eden ABD'nin  bir terör örgütünü Türkiye’ye rağmen tercih edebilmesini de kabul edilemez bulduklarını ifade ederken şöyle dedi, "Binlerce kilometreler öteden neymiş bölge için endişeler duymaktalarmış. BM endişe duyuyormuş, İran, Rusya’sı endişe duyuyormuş. İyi de 3.5 milyon mülteciyi bağrına basmış ve onlarca yıldır Türkiye’ye dair tehditleri savuranların isim değiştirerek başka kılıflarda yarın Türkiye’ye tehdit estirmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Bizler daha büyük endişe duyuyoruz. Daha büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Türkiye egemen bir devlet olarak kendi kudret kapasitesine uygun istikrarlı bir siyasetin sahibi olduğu takdirde ne bugün Afrin’de olduğu gibi ne de bir başka noktada Türkiye’ye karşı bu coğrafyada, bu aziz milletin varlığını münakaşaya açmaya çalışanlara karşı Dumlupınar’da da, Sakarya’da da, Kocatepe’de de, Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi bugün de vereceğimiz cevap olduğunu Yalova’mızda ifade etmek isterim.”
Muharrem Er yeniden başkan

Konuşmanın ardından kongreye geçildi. Divanın teşkili sonrasında gelir gider raporları okundu. Faaliyet Raporu’nun da okunarak ibrasının ardından başkanlığa tek liste ile aday olan Muharrem Er, listesini divana teslim etti. Ardından yapılan seçimde delegelerin oyları ile Er bir kez daha başkanlığa seçildi. Kendisine verilen görevin bilincinde olduğunu belirten Muharrem Er, “Ülkenin en köklü siyasi geleneğine sahip olan DP’nin Yalova İl Başkanlığı görevini onur ve gururla taşıyacağım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim