“Bana çamur atmak için demeç veriyor”

Erdem, CHP’de beraber çalışırken Kemal Gülbahar’ın kendisini siyaseten silmeye çalıştığını iddia ederek, “Seçimlerden sonra bir daha partiye uğramayan, siyaseti bıraktığını zannettiğimiz Sayın Kemal Gülbahar, bana çamur atmak için gazetelere demeç verdiğine göre, herhalde 5’inci defa Belediye Başkanlığıma aday olmak istiyor. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

“1994 ve 1999’da ben destek verdiğim için kazandı”

Erdem, “Sayın Kemal Gülbahar Aksa Fabrikası’nda çalışırken sendikal faaliyetlere katıldığı için işten atıldığında, iki dönem Altınova Belediye Başkanı olan dayısı Ahmet Taner adaylıktan çekilerek yerine işsiz olan Kemal Bey’i 1994 seçimlerinde CHP’ye karşı Anap’tan belediye başkanı seçtirmiştir. 1999 seçimlerinde ben Altınova Belediye Başkan Adayı olmak istediğimde Sayın Kemal Gülbahar, bana ‘gel beni destekle, benim belediye meclis üyem ol, bir dahaki dönem ben bırakacağım, seni belediye başkan adayı yaparız’ demiştir.

Kemal Bey’in ikinci döneminde ben kendisine destek vermeseydim ve belediye meclis üyesi olmasaydım, seçimi kazanması için defalarca ev toplantıları yapmasaydım, 17 oy farkla belediye başkanlığını kazanamaz ve seçimi kaybederdi. Sayın Kemal Gülbahar onur ve şereften bahsediyor ama kendisi verdiği sözlerin arkasında niçin durmuyor?” dedi.

“2009’da beni silmek için 2’inci sıraya yazdı”

2004 seçimlerinde kendisine verilen sözler üzerine Altınova Belediye Başkan adayı olacağını sandığını ama Kemal Gülbahar’ın 3’üncü döneminde de aday olduğunu ifade eden Erdem, “Kendisi bana tekrar ‘Gel benim üyem ol’ diyor. Ben de siyaseti bıraktığımı hiçbir şey yapmayacağımı kendisine söylüyorum. Sayın Kemal Gülbahar’ın dayısı Ahmet Tamer ve Kemal Gülbahar’ı bazı akrabaları, üçüncü dönem aday olmaması gerektiğini ve çekilmesi gerektiğini söylemelerine rağmen, o hiç kimseyi dinlememiş ve Anap’tan CHP’ye geçerek aday olmuştur.

Seçimlerden sonra AKP birinci, DYP ikinci, CHP üçüncü parti olmuştur. 2009 seçimlerinde de siyaset yapmak isteyen her partiden vatandaşlar en az 100 kişi bir yerde toplandık, o zaman da bazı arkadaşlar Kemal Bey’e ‘Gel bu birlikteliği bozma, sen aday olma’ denilmesine rağmen, o yine hiç kimseyi dinlememiş ve siyaseti kendisine meslek edindiği için CHP’den tekrar aday olmuştur. Ben de kendisine, İl Genel Meclisi için şansımı deneyeceğimi söylediğimde bana, ‘Sen üniversite mezunusun, sana İl Genel Meclis üyeliği yakışır, sen hemen seçim propagandalarına köyleri gezerek başla’ demesine rağmen seçim listelerinin verileceği son gün bana yine oyun oynamış ve beni siyasetten silmek için İl Genel Meclisi sıralamasında 2.sıraya yazmıştır.

Nitekim Yalova bu oyunu bozmuş ve beni İl Genel Meclisi’nin 1.sırasında göstererek seçilmemi sağlamıştır. Ben de İl Genel Meclisi’nin bana verdiği yetkileri kullanarak Altınova Belediyesi’nin Marmara Denizi’ne tek çıkış kapısı olan amatör balıkçı barınağı ve ulaşım amaçlı iskele yerinin tersanelerden kurtarmanın onurunu, şerefini ve gururunu yaşıyorum. Seçimlerden sonra bir daha partiye uğramayan, siyaseti bıraktığını zannettiğimiz Sayın Kemal Gülbahar, bana çamur atmak için gazetelere demeç verdiğine göre, herhalde 5’inci defa Belediye Başkanlığıma aday olmak istiyor. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim