Esmer, “Muhtarlık bir yatırım ve kurumlar adına çözüm yeri değildir. Muhtarlık aracı kurumdur. Bizler olmayanı ve olmayacak olanı söylemeyeceğiz. Muhtarlık makamı özellikle son yapılan Yerel Yönetimler yasası ile Belediyelerin hizmet anlamındaki bir temsilcisi gibi konuma konulmuştur.”dedi.

Bilindiği üzere daha iyi hizmet yapma anlamında Yalova Belediyesi Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda ilçe merkezimizde 3 mahallenin bölünmesi ile yeni mahalleler ortaya çıkmış ve bu doğrultuda yasa gereği yeni oluşan mahallelerde seçim yapılması kararı ortaya çıkmıştır. Fevzi Çakmak mahallesinin bölünmesi sonucunda Yaşar Okuyan Bulvarı’ndan yukarısı Radar Caddesi’nin sol tarafı ve Bursa Yolu’nun sağ tarafı yeni bir mahalle oldu.

Bu mahalle Bayraktepe Mahallesi sınırı olarak belirlendi. Muhtar adayı olarak ben 35 senedir mahallemizde ikamet etmekteyim. Arkadaşlarımın ve mahallelimizin talebi doğrultusunda adaylık noktasında birçok görüşmeler yaparak hizmet yarışında olmayı bir görev olarak kendime atlettim. Bu işin zorluklarını ve sorumluluğumu gayet iyi biliyorum. Bu bağlamda aza arkadaşlarımı tespit ederken de bu bilinç içersinde hareket etmeye çalıştım.

Neticede ortaya çok güzel bir ekip çıktı ve uzun yıllardır mahallemizde oturan ve etrafları ile iç içe yaşayan birbirini tanıyan normal zamanda da birbirleri ile birçok alanda beraber hareket eden bir ekip oluştu. Yaptığımız ekip mahalle halkımız tarafından da samimi bir şekilde kabul gördü. 3 haftalık yoğun çalışma temposu içersinde yaklaşık 100 sokak bine yakın ev 5 bin 400 seçmenin 3bin 500’e yakınını ziyaret ederek görüşme imkânı bulduk. İnsanların yaklaşımından büyük mutluluk duyduk inşallah çalışmalarımızın sonucunu 3 Haziran’daki seçimlerde alacağız.

Buradan mahalle halkımıza şunu ifade etmek istiyorum. Muhtarlık bir yatırım ve kurumlar adına çözüm yeri değildir. Muhtarlık aracı kurumdur. Bizler olmayanı ve olmayacak olanı söylemeyeceğiz. Muhtarlık makamı özellikle son yapılan Yerel Yönetimler yasası ile Belediyelerin hizmet anlamındaki bir temsilcisi gibi konuma konulmuştur. Yani Belediye Mahallede yapacağı hizmetleri Muhtarların aracılığı ile halkın talebi doğrultusunda imkânlar nispetinde yapacak pozisyondadırlar.

Bu sebeple muhtarlık olarak devamlı halkımızın içersinde olarak talepleri doğrudan ilgili kurumlara ileterek çözüme katkıda bulunacağız. Yola çıktığımız Aza arkadaşlarımız İhsan Dağdeviren-Hanife Özdemir-Nermin Özçiçek ve Rasim Kırmızı ile beraber tüm Bayraktepe Mahallesi sakinlerinin desteğini istiyoruz. Tüm mahalle sakinlerimizin 3 Haziran 20102 Pazar günü Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda yapılacak seçimlerde oylarını kullanmaya davet ediyoruz. Bu akşam saat 19.30’da Bayraktepe tesislerinde tertiplemiş olduğumuz tanışma çayımıza tüm mahalle halkımız davetlidir.”dedi.

Editör: TE Bilişim