CHP Yalova İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Ertan Şener, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın İl Özel İdaresi kaynakları ile yapılan yatırımların açılış ve denetimlerine davetli olmadığı halde katılmasının, aynı açılışlara CHP İl Başkanı olarak kendisinin davet edilmemesinin etik bir davranış olmadığını söyledi. Şener, “O yatırımlar AK Parti’nin değil, devletin yatırımlarıdır” dedi.
CHP İl Başkanı Ertan Şener uzun sürecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Adeta Yalova Belediyesi’nin devlet yatırımları önünde fotoğraf çektirerek, bunları basına kendisi yapmış gibi servis etmekle suçlayan Öztabak’ın benzer bir tutum içerisine girdiği imasında bulunan Şener, bunun etik bir tutum olmadığını dile getirdi. Yatırım kararlarının parti ayrımı ya da siyaset gözetilmeden AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile alındığına değinen Şener, “Devlet yatırımlarını AK Parti’nin yatırımı gibi halka sunulmaya çalışılıyor” eleştirisi getirdi. Şener açıklamasında, “ 
İl Genel Meclisi kararları ve özel idare bütçesiyle yapılan işlerin açılışlarına AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın davetsiz katılması etik değildir, doğru da değildir. İl Genel Meclis Üyeleri olarak Türkiye’ye örnek olacak bir uyum içerisinde çalıştık. İl özel idaresinin imkanları ile Yalova’mıza su, kanalizasyon, sosyal tesis, köy hizmet binaları, parklar parke ve asfalt yollar bir çok yatırım ve hizmet yaptık. Bunlar güzel hizmetler. Halkımıza hayırlı olsun. Emeği geçen tüm Valilere ve personelimize teşekkür ederiz. Bizler bu hizmetlerin yapımına AKP, CHP ve MHP İl Genel Meclis Üyeleri olarak uyum içinde Türkiye’ye Örnek olacak şekilde her türlü destek ve katkıyı verdik. Söz konusu vatan ve hizmet ise gerisi teferruattır dedik. Bütçe ve gerekli kararları hep oybirliği ile aldık. Halkımız bilmelidir ki;  Bu hizmetler parti parası ile değil, Devletin parası ile yapılmaktadır. Ancak Yalova Basınında İl Özel İdaresi ve Devlet imkanları ile yapılan hizmetlerin denetim, tanıtım ve açılışlarında AKP İl başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın Sayın Vali, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını ve haberlerini görüyoruz. CHP İl Başkanı niye davet edilmiyor? AKP İl Başkanı davet edilmiyor ise bu açılış ve denetimlerde işi ne? Halkımız bilsin istiyoruz. Bu hizmetler kimsenin kendi cebinden veya AKP’nin parası ile yapılmıyor. Devletin parası ile yapılıyor. Biz de İl genel Meclisinde CHP gurubu olarak bu hizmetlerin yapımına ve alınan kararlara tam destek veriyoruz. AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın açılış ve denetimlere davetsiz katılması hiç etik değildir.  Araştırmamızdan AKP İl Başkanı Sayın Yusuf Ziya Öztabak’ın bu açılış ve tanıtımlara katılmak için fırsat kolladığı ve davet edilmediği halde katıldığı ortaya çıkmıştır. Böyle bir durum hem insani, hem adap ve muaşeret, hem de siyasi açıdan hiç etik değildir. Devlet yönetiminin usul ve esaslarına da uygun değildir. AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın bu davetsiz katılımları başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Müdürlerimizi zora soktuğu gibi, yanlış anlaşılmalara da sebep olmaktadır. Bir insan davet edilmeyen bir açılışa veya tanıtıma nasıl gidebilir? Anlaşılır gibi değildir” dedi. 

Editör: TE Bilişim