AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi Akadenik Yıl açılış törenindeki sözlerinden dolayı sert bir dille eleştirdi. Öztabak, "Üniversitede yaşanan gecikmenin müsebbibi CHP'dir" dedi.
AK Parti İl Teşkilatı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Burada konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Biz eğitim camiasını, eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Memleketimizin bekası için önemli işler yapıyorlar. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.
“CHP’nin refleksi”
Yalova Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili konuşan Öztabak, yapılan konuşmada büyük haksızlıklar yapıldığını belirterek üniversitenin fiziki yapılaşmasına CHP’nin engel koyduğunu söyledi. Öztabak, “Milletvekilimiz Muharrem İnce ve Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ifadelerinden hareketle bir hatırlatma yapmak isterim. Evet, doğrudur, üniversitemizin bazı şanssızlıklar yaşadığı, diğer illere göre gelişme sağlayamadığımız doğru ancak şunu tekrar kamuoyu ile paylaşmak isterim ki; Üniversitemizin öncelikle fiziki yapı bakımından, yapılaşmasını engelleyen unsurların başında Bursa Ziraat Mühendisleri Odası’nın itirazı bulunuyor. Yüksek Planlama Kurulu’nun ve orada Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın imzasıyla TİGEM arazisinin Yalova Üniversitesi’ne tahsisi gibi önemli işler yapıldıktan sonra, bu işle hiç alakası olmayan Bursa Ziraat Odası Mühendisleri Başkanının itirazıyla bizim üniversitemiz tam 4 yıl kaybetmiştir. Mahkeme süreçleri devam ederken bizim orada çivi çakmamız mümkün değildi. Baktığımız zaman kim buna müsebbip oldu? Bunu mahkemeye taşıyan zaten CHP’nin normal refleksidir. Yapılan yatırımları engelleme CHP’nin refleksi. Yapmadan yapamıyorlar. Ekmek ve su gibi. Gidin Çiftlikköy’e kat artışının altında kimler çıkıyor bakın. Bu aşama mahkeme sürecinde biz üniversite için bir şey yapamadık” dedi.
İnsafsızlıkla suçladı
Öztabak, Muharrem İnce’yi insafsızlıkla suçladı. Öztabak şöyle devam etti:
“Mahkemeye veren şahıs kim? Bir Cumhuriyet Halk Partisi mensubu, Hemen akabinde CHP’den 2. Sıra olarak Bursa’dan milletvekili olarak seçilen bir şahsiyet. Şimdi bunun Muharrem İnce ile ilişkisinin olamayacağı, bir dostluğunun olamayacağını söyleyebilir miyiz? Sen hem böylesine önemli bir konuda davaya gideceksin ve o hizmeti engelleyeceksin, sonra da çıkıp fırsat bulduğun zaman buradaki gelişmenin eksikliğinden bahsedeceksin. Bu en kötü tabirle insafsızlıktır.Yalova Üniversitesi’nin daha iyi durumda olması hepimizin amacı ve gayreti olmalı. Ama bu engellemelerle, el altından engellemelerle bunu sağlayanların kim olduğunu düşünsün. Vefa Salman orada bir şey söyledi. Acaba Muharrem İnce’yi mi işaret etti bilemiyorum.”
“Yalova Belediyesi’nde de 5 yıl kaybedildi”
Öztabak, eğitimde olduğu gibi Yalova Belediyesi’nde de 5 yıl kaybedildiğini söyledi. Öztabak, “Boş laflarla bu işler olmuyor. Yapacağınız eylemlerin nelere mal olduğunu, o beldeye o ilçeye o ülkeye neye mal olduğunu hesaplamak lazım. Yalova Üniversitesi’nin geride kalmışlığı tartışılacaksa birinci müsebbibi CHP’dir. CHP’nin orada otorite sahibi bakımından kimin ön plana çıktığını hepimiz biliyoruz. Kamuoyu bunu unutur hale gelmişti. Bu tam bir haksızlık. Eğer iyi hizmet edilir duruma geldiğinizde niye Yalova Belediyesi’nde bu işleri başaramıyorsunuz. Yalova Belediyesi’ndeki bu başarısızlığı niye dile getiremiyor da eğitimdeki başarısızlığı dile getiriyor. Üniversitede 5 yıl kaybedildiyse Yalova Belediyesi’nde de 5 yıl kaybedildi. Gitsin Yalova Belediyesi’nin performansını değerlendirsin ve kamuoyuna açıklasın. Milletvekilinin değerlendirme yapmasını bekliyorum” diye konuştu.
“Salman olayları iyi biliyor”
Öztabak, söylerini şöyle tamamladı:
“Ben olayları çok iyi biliyorum. Vefa Salman da olayları çok iyi biliyor. Çünkü ben Yalova Üniversitesi Koruma ve Yaşatma Derneği’nin başkanı iken o ise benim yönetim kurulu üyemdi. O yüzden olayları biliyor ve bilmesine rağmen öyle söyledi. Onun işaret ettiği yerin tahmin ettiğim kişi olduğunu düşünüyorum.”

 

Editör: TE Bilişim