CHP Yalova Milletvekili adayı Ertan Şener, "Verimli, dolu dolu ve umut vaat eden bir seçim kampanyasının sonuna geldik. Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının hemen ardından başladığımız seçim çalışmalarını son gün, son saate kadar devam ettirdik. Şahsımın milletvekili adaylığı sonrasında ben ve tüm örgütümüz sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar çalışmalar yürüttük. Altınova’dan Armutlu’ya kadar, tüm ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizi tek tek dolaştık; hem Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye, hem de şahsıma destek istedik. Sıkılmadık el bırakmadık. Yalova’da bulunan 170 binin üzerindeki tüm seçmene ulaşmaya çalıştık. Bunu da büyük oranda başardık.

Seçim kampanyamız boyunca vatandaşlarımızdan gördüğümüz teveccüh, verdikleri destek sözleri beni oldukça umutlandırdı, mutlu etti. Türkiye’nin kaderini değiştirecek böylesi önemli bir seçim öncesinde Yalova halkının başta Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce olmak üzere, Yalova’nın evlatları olan partimizin milletvekillerine gösterdikleri ilgi ve destek hepimizin zihnine şu sözleri kazıdı: “Başaracağız, başaracağız, başaracağız”

Kampanya boyunca mümkün olduğu kadar herkesi kucaklamaya, toplumun tüm kesimlerine aynı şekilde yaklaşmaya, siyasi ortamı germemeye gayret gösterdik. Ancak ne yazık ki bizim gösterdiğimiz bu iyi niyet ve soğukkanlı duruşumuza karşı iktidar partisinin yöneticilerinden aynı olgunluğu göremedik. Başta İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın basında ve sosyal medyadaki ayrıştırıcı, ötekileştirici, gerginliğe yol açacak ve zaman zaman da hakarete varan diline karşın vakur duruşumuzdan ödün vermedik.

İktidar partisi kanadından yapılan Yalova’nın asli unsurları olan vatandaşlarımıza yönelik “ezik insanlar” gibi açıklamalar topluma sunduğumuz birleştirici ve kucaklayıcı dilin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha gösterdi. Tarih, Yalova’da bu seçimi yazarken iktidarca “ezik” olarak görülen tüm hemşehrilerimizin sandıkta verdiği dersi yazacaktır.

Tüm kampanya boyunca benimle birlikte çalışan, emek veren, gencinden yaşlısına tüm çalışma arkadaşlarıma, parti yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Haklarını kolay kolay ödeyemem. Bunun yanında her fırsatta şahsıma olan ilgilerini eksik etmeyen vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Artık seçime saatler kaldı. İktidarın tüm algı operasyonlarına, aşılamaya çalıştıkları çaresizliğe inat 24 Haziran sabahı sandıklara gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Vatandaşlarımızdan da ricam oylarını barıştan, huzurdan, özgürlükten ve Yalova’nın evlatlarından yana kullanmaları olacaktır.

Son olarak tüm Yalovalı hemşehrilerimize mesajım şudur:

5 yılda bir size verilen demokratik hakkınızı sonuna kadar kullanın. Sadece oy kullanmakla kalmayın, son oy sayılana kadar sandıklarınızın, hakkınızın peşinden gidin. Kimsenin kuşkusu olmasın. GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ!"       

Editör: TE Bilişim