Katılan vekillerden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında daha çok  hükümete yüklenen konuşmacı vekiller Yalovalı CHP’lileri de selamladılar. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kongrenin divan başkanlığını CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı Özcan Özel ile Orhan Koçal, başkanlık için divana başvuruda bulunarak listelerini sundular.

Başkan adaylarından ilk konuşma yapan Özel oldu. Özel konuşmasında, "Hiçbir CHP'li kişisel hedef ve koltuk peşinde olmamalı. Kazandığımda ilk işim kongre sürecinde ya da daha farklı zamanlarda partimize küsen, darılan arkadaşlarımız varsa onları tekrar partinin aktif kadrolarına kazandırmak olacak" diyen Özel uğraşmanız gerekenler bizler değiliz, uğraşmanız gerekenler Silivri’yi toplama kampına çevirenlerdir. Onlarla uğraşın, bizi bırakın partiyi demokratikleştirelim. Şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan diğer aday Koçal "Bir yuvarlak masa ve bu masanın etrafında sandalyeler düşünün. Bu sandalyelerin her birinin bir görev olduğunu düşünün. Belediye başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı... Bu sandalyelerde dönüp dolaşıp oturanlar hep aynı, sadece görevleri farklı" dedi.

Daha sonra konuşmasını tamamlayan başkan adayı Orhan Koçal, seçimden çekildiğini açıklayarak kendisini destekleyen partililerle birlike salondan ayrıldı.

Koçal’ın salondan ayrılmasıyla kongrede tek listeyle seçime gidildi. 116 delegenin oy kullandığı kongrede Özel, 115 oy alarak başkanlığa seçildi.

Editör: TE Bilişim