Yalova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı devam ediyor. bu kapsamda gündemde bulunan Yalova Müftülüğünün TOKİ Konutlarında belediyeye ait 2 dairenin Kuran Kursu olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına tahsisi konusu ilginç bir diyaloga ev sahipliği yaptı. Müftülüğün bu talebinin meclise okunmasının ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bu tip tahsislerde kendi görev süresi kadar süre belirlenmesinin bir sonraki belediye başkanının elini bağlamaması açısından önemli olduğunu söyledi. Salman'ın, "Benim bir itirazım var. Keşke 5 yıl süre değil de 4 yıl olsaydı. Bir sonraki dönemi bağlamak istemiyorum. Bu nedenle de böyle özel bir talebim var. Seçimdir sonuçta ne olacağı belli olmaz. Bir sonraki belediye başkanının alacağı kararda ben belirleyici olmak istemem" sözleri sonrasında konuşan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in, "Biz 15 yıl boyunca belediyede kalacağımız için bu kararın alınmasında bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum" sözleri ise mecliste buz gibi bir havanın esmesine neden oldu.

Güleç'in bu sözlerine ilk uyarı da yine Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'dan geldi. Salman, "Mecliste siyaset yapmayalım" dedi.

"Samanlı Kullandığı Suyun Parasını Ödemiyor"

Meclis görüşmelerinde dün Samanlı'nın da aralarında bulunduğu 5 köyün Yalova'ya mahalle olarak bağlanması konusu sonrasında Samanlı Köyü Muhtarı Çetin pehlivan'ın açıklamaları da gündeme geldi. Bu konuda söz alan Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, "Samanlı Köyü muhtarı gazeteye demeç vermiş, 'Yalova'ya bağlanmak istemiyoruz' demiş. Sen Samanlı Köyü'nü çok düşünüyorsun da ben düşünmüyor muyum. Benim akrabalarımın bir çoğu Samanlı köyünde yaşıyor. Samanlı Köyünün çöpünü toplamak Belediyenin işimi değil. Ama biz topluyoruz. su vermek bizim işimiz mi. Ama veriyoruz. Kaldı ki sen birde kullandığın suyun parasını ödemiyorsun. Senin halen 5-6 milyon belediyeye su borcun var. Kaldırım, yol istemeye gelince istiyorsun ama mahalle olmaya gelince afra tafra yapıyorsun. Ben görevim olmadığı halde hizmeti vereceğim, sen karşı geleceksin. Yok öyle bir şey" şeklinde konuştu.

Yönetmelikler İçin Geçici Komisyon


Meclisin gündem maddeleri arasında yer alan müdürlüklerin yönetmeliklerinin görüşülmesi konusunda ise Ak parti kanadından gelen talep oy birliği ile kabul edildi. Ak parti bu yönetmelikleri inceleyecek 3 kişilik geçici bir komisyon kurulmasını talep etti. Talep sonrasında Ak Parti'den Fahrettin Yıldız ve Selma Özçağlayan ile CHP'den Resül Morgül'ün bu komisyonda yer alması meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Kurulan geçici komisyon müdürlüklerin yönetmeliklerini inceleyerek konuya yönelik taleplere görüşünü Kasım ayı meclisinde sunacak.

Rotenburg'dan kardeş Şehir Teklifi


Mecliste görüşülen bir diğer konu ise Almanya'nın Rotenburg şehrinden gelen kardeş şehir olma teklifinin görüşülmesi oldu. Meclis üyelerine bilgi veren Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, "Yalova'nın 18 Kardeş Şehri var. Almanya'dan Bad Godesberg'de kardeş şehir. Almanya'dan başka bir kardeş şehre ihtiyacımızın olduğunu düşünmüyorum. Ama bu konuda takdir tamamen meclisindir" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim