SP Yalova Merkezi İlçe Teşkilatı divan toplantısını gerçekleştirdi. Partililerin yoğun katılımına sahne olan toplantı SP Kurucusu Necmettin Erbakan'ın anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından söz alan SP Merkez İlçe Başkanı Necmettin Harputoğlu partililere hitap etti. Sözlerine geçtiğimiz gün idam edilen Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın şehadetini kutlayarak başlayan Harputoğlu, "Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla Bangladeş’in kukla hükümeti tarafından idam edilmiştir. Bu idam Allah’a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman’ın nezdinde bir şahadettir. Biz, Allah’a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla'nın şahadetini tebrik ediyorum.

Kukla Bangladeş Hükümetinin Cemaat-i İslami’nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyorum. Bangladeş’te bu infaz gerçekleşirken Türkiye’nin etkisiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Sayın Başbakan’a ve Sayın Dışişleri Bakanı’na düşen bundan sonraki süreçte Bangladeş Hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunu çiğnetmemelidirler. Bangladeş Elçisi sabahı beklemeden pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir.  Her platformda Bangladeş Hükümetini yalnız bırakacak adımlar atılmalıdır.  Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami’nin lider kadrosu tüm İslam Ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken bu insanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir. Ancak İslam alemine yapılan saldırılar bunlarla kalmıyor.  Şu anda Orta Afrika Cumhuriyetinde yaşanan bir işgal süreci var.  Bu ülkenin Müslümanlar tarafından yönetilmesini hazmedemeyen emperyalist güçler önce çatışma ortamı tezgâhladılar ve akabinde de kendi askerlerini bu ülke topraklarına soktular. Elbette emperyalistlerin gayesi barışı tesis etmek değil, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin yer altı zenginliklerini ve insan gücünü sömürmektir. Bu ülkeye Fransa’nın müdahalesini de şiddetle kınıyoruz. Şimdi bütün bu olayları gözden geçirdiğimizde tüm İslam Coğrafyasında bir yangın olduğunu görüyoruz. Arakan, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye, Libya, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti ..İşgaller, darbeler, tutuklamalar,  yargısız infazlar, çatışmalar, akan kan ve dökülen gözyaşı.  Sivil toplum kuruluşlarının protestoları, telinler, lanetler, kınamalar.. Netice değişmiyor. Yapılması gereken bir an evvel birleşik bir savunma gücü olan İslam  Birliği'nin kurulmasıdır. Saadet Partisi mensupları olarak bizler her zaman söylediğimiz gibi İhtiyacı olan İslam Ülkelerine gıda yardımı ilaç yardımı mutlaka yapmalıyız ama bu yardımları yapmak sadece komalık hastaya pansuman yapmak gibidir. Asıl mesele bu yaranın kapanmasıdır. İşte bu yara ancak ve ancak İslam Birliği'nin kurulması ile olur bu da ancak Milli Görüş ile ve onun tek temsilcisi olan Saadet Partisi'ni iktidara getirmekle olur bizler dün olduğu gibi bu gün de çalışmalarımıza en üstün gayret ile devam edeceğiz ve İslam aleminin göz yaşlarının dinmesi için mücadelemize takatimizin sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından SP mahalle başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. SP Yalova Teşkilat Başkanı Mehmet Emin Vural ise, teşkilatın genel durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 
Editör: TE Bilişim