10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde HEPAR Yalova il Başkanlığı bir açıklama yaparak sandığa gitmeme kararı aldıklarını açıkladı. HEPAR Yalova İl Başkanı Ersin Doğan tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi.

"Hak ve Eşitlik Partisi  Yalova teşkilatı olarak yaklaşık 1 yıldır faaliyetlerimiz devam etmektedir. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde devletimizin tüm organları zapt edilmiştir. Cumhuriyetimizin olmazsa olmazı, kuvvetler ayrılığı ‘’Yasama, Yürütme, Yargı’’ tek elden yönetilir hale gelmiştir. Ülkemizin milli kaynakları, işletmeleri, limanları, bankaları, toprakları emsali görülmemiş bir şekilde yabancılara satılmıştır. Bu toprakların, bu bayrağın milli evlatları, din, dil, ırk, mezhep gibi nifak tohumları sokularak ayrıştırılmıştır. Vatanımız süratle bölünme noktasına getirilmiştir. Dış mihrakların böl parçala yönet modeli içimizden aldığı desteklerle amacına ulaşmıştır. Ecdadımızın kanıyla yıkayarak aldığı bu topraklar parayla yabancılara peşkeş çekilmiş, çekilmeye de devam etmektedir.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, birbirinden farkı olmayan büyük bir çoğunluğun vicdanını yaralayan dayatılmış isimlerle seçimlere gidiyoruz. Şu an mecliste bulunan iktidar ve muhalefet milletvekillerinin içinde beni temsilen reyimi verdiğim milletvekili de dahil olmak üzere, beni şuan temsil etmediğini görüyor ibretle izliyorum. Gönlümden de azil ediyorum. Seçildikten sonra Asilleri unutanlar bir gün bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Çok yakında iktidar tarafından çıkarılacak suikast yalanları, muhalefet tarafından çıkarılacak oyları böldürmeyin masallarına artık doyduk. Bizim siyaset anlayışımız vatan aşkıdır, bayrak aşkıdır, millet aşkıdır. Hak Ve Eşitlik Partisi  Yalova İl Teşkilatı olarak seçimi boykot ediyoruz  sandığa gitmiyoruz"

Editör: TE Bilişim