Yalova Siirtliler Derneği’nden Ak Parti Yalova İl Başkanlığı’na tebrik ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu dernek yönetimi ve üyeleri iştirak etti. 
Siirtliler Derneği’ni İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Alkış ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Dede karşıladı. Milletvekili Demirel’in Ankara’da olması hasebiyle ziyarete katılamadı. 1 Kasım genel seçimlerinden başarı ile ayrılan Yalova Ak Parti İl Başkanlığı’na ve Milletvekili Fikri Demirel’e hayırlı olsun dileklerini ileten Siirtliler, İl Başkanı Öztabak ve Vekil Demirel’in isimlerinin yazılı olduğu özel çerçeveli Siirt tiftik battaniyesi hediye ettiler. Ayrıca Başkan Öztabak’a ve parti teşkilatına Yalova Siirtliler Derneği’nin hazırlattığı ayyıldızlı saat hediye edildi.  
Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu, “Ak Parti’nin gerek Yalova lokalinde gerekse ülke geneline göstermiş olduğu başarı ülkenin refahı ve huzuru açısından önemli bir rol oynamaktadır. Bu sonuçların hayırlara vesile olması temennisindeyiz. Siirtlilerin her geçen gün Yalova’da ki nüfusu artmaktadır. Biz hemşeri derneği olarak elimizden geldiği kadar dernekçilik anlayışını en üst düzeyde yaşayıp kültürlerimizi, örf ve ananelerimizi Yalova’da yaşamak ve yaşatmak amacındayız” dedi.
İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Siirtlilerin Yalova’da etkin olduğuna dikkat çekerek her geçen gün Yalova’da gerek sosyal gerekse kültürel anlamda birçok etkinliğe imza attıklarını ifade etti. Uzun yıllardır Ak Parti çatısı altında çalışmalarda bulunan Siirtli Hilmi Dede’nin de AK Parti’nin yönetimine katıldığını belirten Başkan Öztabak, yönetim kurulunda Siirtli birinin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Başkan Öztabak, “Bugün icraat yapma noktasında güçlü bir iktidarı sırtladık. Ülkemiz için hayırlı işler olmaya devam ediyoruz. Yalova’nın problemlerini istişareler yaparak çözeceğimize inanıyorum. Bu konuda birçok STK’nın ve hemşeri derneklerinin yardımına ihtiyaç duyacağız. Siirtliler Derneği de istişare içerisinde olacağımız derneklerin başında geliyor. Yalova’da hep birlikte birçok engeli aşacağız. Bazı yapamayacağımız şeylerde olacak ama Yalova’ya hiç zaman kaybetmeden önemli hizmetleri sunmaya çalışacağız. Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
İl Başkanı Öztabak, Yalova Siirtliler Derneği yöneticileri ve üyeleri ile tek tek tanışarak sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Editör: TE Bilişim