CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler düzenlediği basın toplantısı ile Çiftlikköy Belediyesi'ni eleştirdi. Yollarından, yatırımlara ve belediye bütçesine kadar bir çok konuda eleştiriler yönelten Güler, "Hizmet üretmediniz halkı mağdur ettiniz" dedi.
CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı ve ilçe yöneticileri düzenlenen basın toplantısında Çiftlikköy Belediyesi ve Belediye Meclisinin AK Partili üyelerini eleştiri yağmuruna tuttular. İlçede hizmet üretmeyen bunun yanında belediyeyi hızla borçlandıran bir belediye yönetimi olduğunu vurgulayan CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler eleştirilerine yol çalışmaları ile başladı. Güler, "İlçemizde Mayıs ayında belediye tarafından bir altyapı çalışmasına başlandı. Diğer ilçelerde 2 ayda tamamlanan bu çalışma ilçemizde 8 aydır devam ediyor. Şu anda ilçedeki yolların %90'ı bozuk. Elektrik, MOBESE çalışmaları adı altında yollar köstebek yuvasına dönüştürüldü. Biz hizmet yapılması demiyoruz. Ama bunu yapmanın bir programı vardır. Burada hiç bir planlama yok. Belediye tüm kontrolü müteahhit firmaya bırakmış. Denetleme diye bir şey yok. Hizmet yapıyoruz diye halkı mağdur edemezsiniz. Bu 8 aylık süre içerisinde bitirilen 1 metre kare yol yok. Halkın isyanına kulak tıkayan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız" dedi.
"Siyasi ahlaktan toksun bir tutum"
Yol çalışmalarını CHP'nin engellediği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına da değinen Güler, "Şimdi belediye başkanı, 'Biz yolları yapacağız ama CHP bizi engelliyor' diye bir yalan yaymaya başlamış. Siz asfalt atacaktınız da biz makinenin önüne mi yattık. Parke taş döşeyecektiniz de taşları elinizden mi aldık. Bu söylem en basit tabirle siyasi ahlaktan yoksun bir tutumdur. Beceriksizliğinizin suçunu bize atamazsınız. Biz halkın isyanını dile getiriyoruz. Çiftlikköy halkına eziyet etmekten vazgeçin. Bu halk size hizmet yapın diye 5 yıllığına görev verdi. Ama siz maalesef bunu beceremiyorsunuz. Bu halk ilk seçimde size verdiği görevi geriye almasını da bilir" şeklinde konuştu.
"85 Milyon TL harcadınız"
Çiftlikköy Belediyesini borçsuz alan AK Partili Ali Murat Silpagar'ın belediyeyi 40 milyon TL borçlandırdığını dile getiren Güler, 3 yıl içerisinde 85 milyon TL bütçe kullanan belediyenin hizmet üretmediğini de söyledi. Güler, "Bundan önceki belediye size borçsuz ve kasasında 5 milyon TL nakit parası olan bir belediye devretti. Oysa Çiftlikköy Belediyesi şu anda yol yapmaya para bulamaz halde. Bunun üstüne belediyeyi 40 milyon TL'de borçlandırdınız. 3 yıllık süre içerisinde 85 milyon TL bütçe kullandınız. Peki ilçede 85 milyonluk bir yatırım gören var mı. Siz belediyeyi borçlandırdınız, hizmet üretmediniz ve halkı mağdur ettiniz. Çiftlikköy'ün 5 senesini heba etmenize izin vermeyeceğiz
Belediye Başkanı çıkmış, '13 proje vaat ettik. Bunun 10 tanesini yaptık' diyor. Bu sadece bir algı operasyonudur. Böyle konuşarak söz verip yapmadıkları projeleri unutturmaya çalışıyorlar. Çiftlikköy'de yapılan devlet yatırımı kavşağı bile kendi projeleri gibi gösteriyorlar. Yalova'da yapılan köprülü kavşak açılırken bu devlet yatırımı diyeceksiniz. Çiftlikköy'e gelince ne hikmetse bu belediye yatırımı olacak. Kaldı ki bu kavşak ilçeye yapılan bir hizmet değil. Bu kavşağı Çiftlikköy halkı mı kullanıyor. İstanbullu, Bursalı, İzmitli vatandaşlarımız kullanıyorlar. Soruyorum; Sen İstanbul Belediye Başkanı mısın? Çiftlikköy Belediye Başkanı mısın? Ne zaman Çiftlikköy halkına hizmet edeceksin.
Bana göre bu ilçede bütünsellik sağlıyoruz söylemleri ile yapılan bu kavşak ilçeyi Berlin Duvarı gibi ortadan bölmüştür. Bu nasıl bir bütünselliktir. Ölümlerin önüne geçmek için bu kavşağı yapmışlar. En basitinden Ziraat Bankası'nın olduğu noktadan vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için kendilerini nasıl yola attıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Aksine şu anda vatandaşların can güvenliği kalmamıştır. Madem bu proje devlet yatırımı değil, belediye yatırımı, o halde hemen bu yanlışı düzeltin. Yok yatırım sizin değilse halkı kandırmaya çalışmayın" şeklinde konuştu.
"Antidemokratik kararlar alınıyor"
Çiftlikköy Belediye Meclisinde AK Parti grubunun çoğunluklarını kullanarak anti demokratik kararlar aldığını da dile getiren Güler, "Çiftlikköy Belediye Meclisinde çoğunluğa sahip olan AK Parti, bunu kullanarak antidemokratik kararlar alıyor. Meclise gelen kararlar grup kararı aldık diyen AK Partili Meclis üyelerince tartışılmadan oylanıyor ve 10 dakikada meclis bitiyor. Yok öyle yağma. Bu Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve meclisin AK Partili üyelerine son dostane uyarımızdır. Bu antidemokratik uygulamalardan vazgeçin" dedi.
"Ülkücüler hayır diyecek"
Referandum çalışmaları hakkında da bilgi veren CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler konuşmasında MHP kanadına yönelik sözlere de yer verdi. Güler, "Referandum çalışmalarımızı başlattık. Çiftlikköy'de partililerimiz kapı kapı dolaşarak, anayasa değişikliğine neden hayır denmesi gerektiğini anlatıyorlar. Partimizi terör örgütleri ile yan yana göstermeye çalışıyorlar. CHP'yi FETÖ, PKK gibi hain terör örgütleri ile aynı kefeye koymak kimsenin haddi değildir. Öte yandan ben hiç bir ülkücünün de Doğu Perinçek ile Recep Tayyip Erdoğan arasında kalacağına inanmıyorum. Ben ülkücü camianın bu anayasa değişikliğine hayır diyeceğini düşünüyorum. MHP Genel Merkezi tarafından alınan bu karara ülkücü taban evet demez. Biz bu değişikliğe hayır diyeceğimizi söylüyoruz. Bu ülkenin başına anayasa değişikliği sonrasında neler geleceğini anlatıyoruz" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim