Yalova İl Genel Meclisi’nde 30 Mart yerel seçimleri sonrasında nisan ayı oturumları dün gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. Çoğunluğu yeni yüzlerden oluşan üyelerle yeni döneme ‘merhaba’ diyen İl Genel Meclisi’nde üyelere hitaben ilk oturumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Atilla Akoğuz,  yönetmelik  konusunda bilgilendirmede bulundu.

Nisan ayı oturumlarının ilk gündem maddesi olan Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde en yaşlı üye olan Yusuf Harputoğlu geçici meclis başkanlığı ve en genç üyeler İbrahim Dönertaş ve Kerem Eser de katip üye koltuğuna oturdu. En yaşlı üye sıfatı ile Geçici Meclis Başkanı olarak başkanlık koltuğuna oturan Yusuf Harputoğlu, “Hepinizi en kalbi duygularla tebrik ederek, meclisi açıyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanlığı için aday gösterilen AKP’li Yaşar Demirel ve CHP’li Ertan Şener için kapalı oylama yapıldı.Yapılan oylama sonucunda Ertan Şener 6 oyda kalırken, 11 oy alan Yaşar Demirel İl Genel Meclisi’nin yeni dönem meclis başkanı oldu.Ardından diğer gündem maddelerine geçilerek seçimlere devam edildi.Meclis birinci başkan vekilliği için yapılan oylamada AKP’li Muharrem Soyer 11 oy alarak 1.Başkan vekili seçilirken CHP’li Hüseyin İnce ise 6 oyda kaldı.İkinci başkan vekilliği için yapılan seçimlerde ise AKP’li Ali Çorbacı 9 oy alarak ikinci başkan vekili oldu. Ardından asil ve yedek katip üye seçimlerine geçildi.Yapılan oylama sonucuna göre İl Genel Meclisi’nde yeni dönem asil katip üyeliğe Kerem Eser ve İbrahim Dönertaş seçilirken, yedek katip üyeliğe ise Rahmi Demirok ve Yusuf Harputoğlu seçildi.

Editör: TE Bilişim