İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Metin Dağ’ın seçim irtibat ofisi açılışında yoğun bir katılım ve coşku yaşandı. Sahil Mahallesindeki açılışa Çiftlikköy halkı kelimenin tam anlamıyla akın etti. Katılanları tek tek selamlayan Dağ kendisine destek için gelenlere teşekkür etti.

“Çiftlikköy’de bu düzeni değiştirmeye geldik”

Açılışın ilk konuşmayı AK Parti Çiftlikköy Gençlik Kolları’ndan istifa ederek İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı olan Ömer Ataman yaptı. Ataman konuşmasında, “Sevgili Çiftlikköylüler, Ben AK Parti’den istifa edip geldim. Neden geldik, Çiftlikköy’de bir düzeni değiştirmeye geldik onun için de çok heyecanlıyım. Burada gördüğünün herkes Çiftlikköylüdür. Biz hep beraberi bir karar aldık ve Metin Başkanı desteklemek için onun yanına geldik. Biz bu ilçenin gençleriyiz. Keşke kaldırımlarımız kötü olsaydı, denizimiz pis olsaydı da bu düzen olmasaydı. Metin Dağ’a sonuna kadar destek vereceğiz. Sokak sokak gezeceğiz. Herkesle tek tek insan ayırt etmeden konuşacağız. Bu seçimden galip çıkacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Metin Ağabey’e destek için buradayız”

AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olan ancak partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Aydın İncebiz de bir konuşma yaptı. İncebiz konuşmasında, “Ben Çiftlikköy’de doğdum ve burada büyüdüm. Çiftlikköy’e büyük bir aşk, sevgi ve tutkuyla bağlandım. Derneklerde, spor kulüpleri ve siyasi partilerde de aktif olarak görev aldım. Bugün samimiyeti, iyi niyeti, güleryüzü, 7 gün 24 saat telefonu kalbive kapısı her zaman bizlere açık olan, belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle sizlerin, bizlerin ve bütün Çiftlikköy’ün takdirini kazanmış Yalova’nın tecrübeli siyasetçisi, hepimizin ağabeyi, hepimizin başkanı Metin Dağ’a destek için bir araya geldik. İnşallah bugün itibarı ile bizlerde sahada olacak ve yerimizi alacağız. Sesimiz ve sözümüz büyük olacak Çiftlikköy Metin Dağ ile iyi olacak” sözlerine yer verdi.

“Söz veriyorum”

“15 yıl ilçeme, çok sevdiğim Çiftlikköy’e hizmet ettim. Görev yaptığım bu sürede ilçemizin halkının 1 lirasını, benim 100 liramdan kıymetli gördüm. Her gün kapım halkımıza açık oldu. Ben burada yaşamayı sürdürecek ve burada ölecek olan sizin içinizden birisiyim. Göreve geldiğimde ilçemizin yolu, altyapısı yoktu. Kadınlarımız, kızlarımız, ağabeylerimiz, babalarımız bir yere giderken yanına yedek ayakkabı alırdı. Çünkü yollar çamurdu. Ben halkımızı bu çileden kurtaracağımın sözünü verdim, bu sözü tuttum. Bugün ilçemizi içine düştüğü kötü halden kurtarmak için bir kez daha adayım ve buradan size bir kere daha söz veriyorum ki, ilçeyi ve belediyemizi içine düştüğü kötü durumdan kurtaracağım”

“5 yıl kötü yönetildi”

Çiftlikköy 5 yılda çok kötü yönetildi. Biz görevi teslim ederken, kasasında parası olan, arsaları olan bir belediye bıraktık. Ama aradan geçen 5 yılda belediye kötüye doğru inanılması güç bir dönüşüme girdi. Belediye hızla borçlandırıldı. Arsalarını satmaya başladı. Karşılığında ise hizmet üretilemedi. Bugün 100 milyonun üzerinde borcu olan 60’ın üzerinde arsasını satmış bir belediye var. O yetmiyormuş gibi bir de 155 milyon TL’lik bütçe yapıldı. Oysa gerçekleşen bütçesi 50 milyon olan bir belediyeden bahsediyoruz. Geride kalan fark ise tamamen borçlanma bütçesidir. Yani belediyenin borç yükünü daha da arttıracaklar. Şu anda içler acısı bir durum söz konusu. İcraların kapıya dayandığı, esnafın mal vermek istemediği bir belediye var ortada. Seçime 60 gün kala halen yangından mal kaçırırcasına arsa satışı devam ediyor.  Bir konuda iddialıyım. Eğer Çiftlikköy Belediyesi bir 5 sene daha bu anlayışla yönetilsin, Çiftlikköy Belediyesi’ne kayyum atanır” dedi.

“İhaleyi neden şeffaf yapmadın”

Mevcut Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın seçim vaatlerini yerine getiremediğini de belirten Dağ, “2014 yılında vaat edilen projelerin bir dökümünü halka dağıtıyoruz. Hangisinin hayata geçtiğini halkın görmesini istiyoruz. Eğer mevcut başkan bu sözlerini tuttuysa sözümüz yok ama tutmadıysa yine kararınızı ona göre verin diyoruz. Ortada olan bir gerçek var ki mevcut başkan sınıfta kaldı. Karnesi kırık notlarla dolu. Verdiği hiçbir vaadi tutamadı. İlçeye yatırım olarak baktığınızda sadece düğün salonu ve su ishale hattı yenileme çalışması var. Düğün salonunu yerin altında yaptılar her yağmurda su basıyor. İshale hattı konusunda da planlama yapamadılar. 3 sene ilçe halkı kelimenin tam anlamıyla işkence çekti. Bir belediye bu tip işleri yapacaksa daha kapsamlı düşünür. Madem altyapıyı değiştireceksin kanalizasyon alt yapısını da değiştirseydin de daha sonradan bir kez de halk onun için çile çekecek olmasaydı. Su ishale hattının ihalesi de kelimenin tam anlamıyla bir fiyasko. Açık ve şeffaf bir ihale gerçekleştirilemedi.  Kapalı kapılar ardında davet usulü ihale ile bu iş yaptırıldı. Halkımız da bunu net olarak görüyor” diye konuştu.

“İktidar nimetleri nerede”

Ali Murat Silpagar’ın iktidar nimetlerini ilçeye kazandırma vaadini de hatırlatan Çiftlikköy İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Metin Dağ, “Biz 15 yıl boyunca ilçemize hizmet ettik.  İlk dönem hariç hep muhalefette hizmet ettik. Bu süreçte kimse bize destek olmadı. Vatandaşta 2014 seçimlerinde bize, ‘Sen 15 senedir muhalefette hizmet ediyorsun bir de iktidar nimetlerinden faydalanalım’ dedi. Ben bu mesajı aldım seçimden. Ama aradan geçen 5 yılda iktidar nimetlerinden ilçeye kazandırılan hiçbir şey olmadı. Biz görmedik gören varsa bizi de ilçe halkını da aydınlatsın. Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir muhalefet belediyesi dahi bu dönemdekinden daha fazla yatırım yapardı. Şu anda ilçedeki hizmetlerin neredeyse tamamına yakını bizim dönemimizin eserleridir. İktidar belediyesi benim muhalefette yaptıramadığım neyi yaptırdı” şeklinde konuştu.

“Kapılarını halka kapadı”

Çiftlikköy Belediye Başkanının yaklaşık 5 yıldır kapılarını halka kapadığını söyleyen Dağ, “Çiftlikköy halkına kapılarını kapatan bir belediye oluşturuldu. Başkana ulaşmak mümkün değil. Halktan kopuk bir yönetim modeli ile karşı karşıyayız. Telefonlarına bile şoförünün çıktığı bir belediye başkanı olabilir mi. Bizim zamanımızda herkes bize ulaşırdı. Belediyeyi devraldığımızda yeniden halkın rahatça gelip hesap sorabildiği o belediye olacağımıza buradan da söz veriyorum” dedi.

“Maliyeti düşürmek adına yaptım”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın parke taş üzerine asfalt atıldığı iddialarını da cevaplayan Dağ, “Bizim dönemimizde toplu taşıma yapan araçların kullandığı güzergahlarda parke taşların üzerine asfalt döktük. Ama bunun çok mantıklı bir sebebi var. Sağlam zemini yumuşak zemin haline getirmedik. Bu sayede asfaltın aşınma süresini uzattık. Oturmuş bir zemin üzerine 20 santimetre asfalt dökeceğimize 5 santimetre asfalt dökerek modern bir yol oluşturduk. Böylece maliyeti çok düşürdük. Bizi eleştiren Ali Murat Silpagar kendisi aynı uygulamayı yapmadı mı acaba. Kendisine burada soruyorum” diye konuştu.

“Muhteşem atmosfer”

Konuşmaların ardından İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Metin Dağ’ın Sahil Mahallesi Seçim İrtibat Ofisi’nin açılışı yapıldı. Kurdeleyi İYİ Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Çam, İYİ Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Bora Yalçın ve İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Metin Dağ birlikte kestiler. Açılış sonrasında ise vatandaşlarla birlikte bir yürüyüş yapan Dağ’a gençler de eşlik etti. Sloganlar atan gençler yürüyüş boyunca yaptıkları meşale şovları ile yürüyüşe renk kattılar. Çiftlikköy polisinin de güvenlik önlemi aldığı açılış sonrasında İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Metin Dağ görev alan tüm polislere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim