CHP ile Ak Parti arasında susuzluk polemiği hız kesmeden devam ediyor. İki partide karşılıklı suçlamalarda bulunarak susuzluğun sebebinin diğerinde olduğunu iddia ediyor. Bu kapsamda geçen gün düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, " Bunların bastığı yerde ot bitmiyor. Kasayı dolu teslim etsen bitirirler, barajları dolu teslim etsen kuruturlar" demişti. Coşkun'un bu sözlerine CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den cevap gecikmedi. İnce yaptığı yazılı açıklamada, "Yalova’da hem 30 Mart’ta, hem de ayak oyunlarıyla yenilettikleri 1 Haziran’da seçimi kaybedenler seçim sonuçlarını hazmedemiyorlar.

Son seçimlerde AKP’nin adayı olan Yakup Koçal Demokrat Parti’den Belediye Başkanı seçildiğinde Belediye Meclisi’nde azınlıkta olmasına rağmen CHP’li üyeler kendisine oy vererek Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı yapmışlardı. Şimdi pişkince açıklamalar yapan Milletvekili senin bundan haberin yok mu?  Yeşil Körfez Su Birliği başkanlığını parası için mi istiyorsun yoksa suyu akıtmak için mi diye soran Milletvekili size soruyorum sular akmadığına göre siz orayı sadece para için mi aldınız?

3 ay önce göreve başlayan Belediye Başkanı’nı ve partimizi suçlayacağına, partinizin adayı olan Belediye Başkanı döneminde su konusunda uzmanların uyarıları doğrultusunda niye önlem almadığınızın hesabını verin!  AKP Yalova’da Davul CHP’nin boynunda, tokmak bizim elimizde olsun istiyor. Buna izin veremeyeceğiz.  Sayın Temel Coşkun biz sizin partinize mensup olanların hangi kasaları doldurduğunu iyi biliriz. Başbakan ve Bakan çocuklarına ait olan sıfırlanan dolarları, euroları, para sayma makinalarını, çelik kasaları biz iyi biliriz. Siz bu milleti borç batağına sürüklerken, evlerdeki çelik kasaları doldurmuşsunuz!  Barajı doldururuz diyorsunuz, doldurdunuz da dolu barajı 3 ayda kim bitirdi?  Seçimlerden önce Yalova’ya getirdiğiniz Bakan ve Belediye Başkanlarının sözlerini yerine getirin siz ve Yalova halkının tercihine saygı göstererek önceki dönemde partimizin yaptığı gibi Yeşil Körfez Su Birliği Başkanlığı’nı Yalova Belediye Başkanı’na teslim edin" dedi. 

Editör: TE Bilişim