Ziyaretin ardından bir düğüne katılarak 'Cigoş' adlı Balkan oyununu oynayan İnce, "Bu oyun sağa sola dönerek oynanır. Zeybek tarzında bir oyundur. Sağa sola dönerek meydan okumadır. Biz de bu ülkede sağdan soldan nereden gelirse gelsin, yolsuzluklara baskılara meydan okuruz. Onun için Cigoş ile CHP arasında bir paralellik vardır" dedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, İlhan Demiröz ile birlikte Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, bayramlarda saygı duruşu yapılmayarak Türkiye'nin kodları ile oynandığını söyledi. AK Parti'nin son yıllarda Türkiye'nin kodları, genetiği ile oynadığını savunan İnce, "Çeşitli bahanelerle 19 Mayıs'ta, 23 Nisan'da, 30 Ağustoslar'da yok kulağım ağrıdı, yağmur yağdı, sel oldu gibi bahanelerle bu ülkenin kodları ile oynanıyor" diye konuştu. 


'LOZAN, ÜLKENİN TAPUSU' 

Ziyaretin önemine ilişkin de konuşan İnce, Lozan'ın ülkenin tapusu olduğunu kaydetti. İnce, "Bu ülkede ne yazık ki bir Mustafa Kemal'in çocukları var, bir de Damat Ferit'in çocukları var. Biz Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Cumhuriyet'e, ulusal birliğimize saygıyı her zaman gösteririz. Ama Wilson prensiplerini savunanlar, Damat Ferit'in torunları ne yazık ki ülkemizin kodları ile oynuyor" dedi. 

'DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINA DESTEK VERİRİZ' 

Muharrem İnce, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin basın mensuplarının sorularını da şöyle yanıtladı: 

"Ben 2002'den beri milletvekiliyim. O tarihte Başbakan ile Baykal bir kanalda programa çıktıklarında söz verdiler ve kim iktidar olursa olsun diğeri ona destek verecek ve dokunulmazlıkların kaldırılacağı şeklinde halkın huzurunda söz verdiler. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda 10 yıldır taahhüt veriyoruz. Dokunulmazlığın kaldırılmasını günlük olaylara, yani PKK'lı teröristlerle kucaklaştı diye Başbakan'ın aklına şimdi mi geldi? Yani biz kürsü dokunulmazlığı, milletvekili söylediklerinden dolayı yargılanmasın. Ama yolsuzluklar ne olacak? Yetim hakkı yiyen ne olacak? Biz dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanırız, bu konuda taahhüdümüz var. 3 dönemdir taahhüdümüz var. Ama Başbakan'ın aklına yolsuzluklarla ilgili dokunulmazlıklar da gelse daha iyi olur diye düşünüyorum." 

'CİGOŞ OYNADI' 

Açıklamaların ardından İnce, milletvekilleri ile birlikte dışarıda kahvede oyun oynayan vatandaşlarla tokalaştı, sohbet etti. Bir kahvede 94 yaşındaki göçmen İbrahim Atan ile bir süre konuştu. Bölgede İsmail ve Sevilcan Şenay çiftinin düğününe de katılan İnce, düğüne katılanlar ile birlikte Cigoş oyununu oynadı. Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle ile kendi doğup büyüdüğü köy arasında göçle vatan değiştirme ve Cigoş oyunu bağı olduğunu ifade eden İnce, bu oyunun kendi yörelerine ait olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

"Bu oyun sağa sola dönerek oynanır. Zeybek tarzında bir oyundur. Sağa sola dönerek meydan okumadır. Biz de bu ülkede sağdan soldan nereden gelirse gelsin yolsuzluklara baskılara meydan okuruz. Onun için Cigoş ile CHP arasında bir paralellik vardır. Onun için biz bu ülkedeki diktatörlüğe, bu ülkedeki tek adamlığı ve bu ülkedeki faşist anlayışa asla boyun eğmeyeceğiz

Editör: TE Bilişim