Partisinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan İnce, "Sayın Davutoğlu'nun uyguladığı dış politika Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ters, ulusal güvenliğimizi ve sınır güvenliğimizi tehdit eden bir politikadır bu" dedi.

Davutoğlu'nun milletvekillerinin soru önergelerine yanıt vermediğini iddia eden İnce, "İşte diktatörlük budur. Meclis'e hesap vermeyenler diktatördür" diye konuştu.

"Esad gidecek diyordunuz, üç saatte Şam'a gitme senaryoları çiziyordunuz" diyen İnce, "Şam 500 km, otobanda 130 ile gitsen, 3 saatte 390 km. Bu kadarcık matematiği bilmeyen milletvekilleriniz bu açıklamayı yaptı" dedi.

İnce şöyle devam etti:"Amerikan askerleri postalla Irak'ta camiye girerken siz Dolmabahçe'de bir camide bira içtiler yalanına sığınırsanız ve aradan 27 Cuma, 7 ay, 2 mevsim geçmesine rağmen hala camide bira içildiğini açıklayamazsınız ehli sünnet sakalınızdan vazgeçip Amerikan tıraşına razı olmuşsunuz demektir. Askerin başındaki çuvala razısınız demektir. Beyzbol sopası sizi hizaya getirmiş demektir.

Mayıs'tan beri Gazze'ye gidemiyorsunuz. Size vizeyi kim vermiyor, İsrail mi, ABD mi vermiyor?

Oyun kurucuyuz dediniz, oyuncak oldunuz.Türkiye'yi batağa sürükleyen bir bakansınız, en doğrusu istifa etmenizdir."
Editör: TE Bilişim