Daha önce ‘Obama’nın canı cehenneme’ diyen İnce, Kenya heyetinde yer alan Obama’nın kuzeni Olago Aluoch’a espri yaparak, “O sözleri ağır tahrik altında söylemiştim. Obama’nın sülalesine selam söyleyin” dedi.

Obama'nın kuzenine CHP rozeti taktı

Kenya kökenli ABD Başkanı Barack Obama’nın babasıyla kendi babasının kardeş olduğunu belirten Olago Aluoch’a CHP rozeti takan İnce, “Obama sülalesinden de bir CHP üyesi oldu” dedi. İnce Kenya heyetine de, “Artık CHP üyesisiniz. Buradan başka partiyi ziyarete giderseniz rozetlerinizi çıkarmayın'' diye konuştu. 

“Kenya demokrasisinden öğreneceklerimiz var”

Kenyalı parlamenterlerin sorularını da yanıtlayan İnce’ye bir parlamenter, bir CHP milletvekilinin Genel Başkan'a aykırı görüş bildirip, bir oylamada parti gurubunun aksine oy kullanıp kullanamayacağını sordu. İnce de elindeki beyaz kağıdı göstererek, ''Mesela Başbakan 'bu siyahtır' dese, iktidar partisinden bir tanesi çıkıp buna beyaz diyemez. Bizde ise buna siyah diyen de yeşil diyen de beyaz diyen de olur. Bizde zaman zaman olmuştur, hatta biraz fazla olmuştur. Parti kurullarımızda bunlar olur. Bizim haricimizdeki diğer partilerde ise pek tartışma olmaz'' diye konuştu. Bir Kenyalı parlamenterin, ''Kenya demokraside çok iyi. Bir milletvekili farklı yönde oy kullanabilir'' demesi üzerine İnce, ''Kenya demokrasisinden öğreneceğimiz çok şey var dedim'' diyerek karşılık verdi.
Editör: TE Bilişim