TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığına resmen aday oldu. İnce seçilmesi halinde ilk yapacağı işin parti tüzüğünü değiştirmek olduğunu söyledi. İnce 2 seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkanın görevinden istifa etmiş sayılacağı hükmünü de tüzüğe koyacağını dile getirdi. İnce konuşmasında genel başkan olması halinde ne gibi değişiklikler yapacağını ise şu sözlerle açıkladı, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm üyelerine ve sorumlu kurultay delegelerine sesleniyorum. Bu partide beni genel başkan seçerseniz benimde ilk işim parti tüzüğünü değiştirmek olacak. Partide demokrasi olacak. Bırakın %15 kontenjanı arttırmayı %10 kontenjanı dahi kullanmayacağım. Siyasi Partiler Yasasında var olan %5'lik kontenjanı kullanacağım. Mevcut yapının ön seçimi yok etmek istediklerini de görüyorum. Parti içi tüm seçimler üyelerle ve hakim gözetiminde yapılacak. Delegelik sistemi değil üyelerle ön seçim olacak. Partili hiç bir üye adaylık için parti kapısında beklemeyecek. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için partili sandığa tıpış tıpış değil, koşa koşa gidecektir. CHP'nin geleneği olan güçlü Genel Sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım. Genel Başkan seçildikten sonraki ilk 2 seçimde partiyi birinci parti yapamayan Genel Başkan istifa etmiş sayılır hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. Ben Genel Başkan olursam ilk 2 seçimde partiyi birinci parti yapamazsam gideceğim. Yolcu mürettebat gemi kayalara çarpıyoruz diye bağıracak ama gemi yine kayalara çarpacak. Bu defalarca olacak ve kaptan halen geminin başında olacak bu olamaz, olmamalıdır. Partinin 1 milyon üyesinin vicdanlarına soruyorum siz mevcut yönetimin önümüzdeki seçimde AKP'yi yeneceğine inanıyorsanız size diyecek bir şeyim yok. Olur diyorsanız mevcut yapıya destek verin. Dermiyorsanız gelin bir büyük iddianın peşine düşün, umudun peşine düşün, bunları yenip Türkiye'yi yeniden rotasına oturtalım"

Yalova CHP Kurultay Delegelerinden İnce’ye Tam Destek

CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla CHP Grup başkanvekilliğinden istifa ederek CHP Kurultayında Genel Başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından ilk destek Yalova Kurultay delegelerinden geldi.

CHP Kurultay Delegelerinden CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP eski İl Başkanı Ertan Şener, CHP eski İl Yöneticisi Niyazi Şahin ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, yaptıkları ortak açıklamada, 5 6 Eylül tarihinde gerçekleşecek CHP Olağanüstü kurultayında CHP Genel Başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili  Muharrem İnce’’ye tam destek verdiklerini belirttiler.

CHP Yalova Kurultay Delegeleri Divan Başkanlığına verdikleri dilekçe şöyle:

Divan Başkanlığına

Olağanüstü kurultayımızda CHP Genel Başkanlığına Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi öneriyoruz.

Özcan Özel

Ertan Şener

Kamil Yaman

Niyazi Şahin

 

Editör: TE Bilişim