İnce “Yeşil Körfez Su Birliği ve Baraj böyle yönetilmez. Beceriksizlikleri yüzünden Yalova susuz kaldı. Ya adil ve akıllı bir şekilde barajı ve su birliğini yönetsinler ya da görevi Yalova halkının seçtiği Belediye Başkanı Vefa Salman’a devretsinler. “ uyarısını yaptı.

Yalova’da hiç kesilmeyen suların CHP’nin Belediye Başkanlıklarını kazanmasının ardından Suların kesilmeye başlandığını belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “AKP’liler Barajı yönetemediler, beceriksizlikleri nedeniyle Yalova susuz kaldı.”dedi.

Gökçe Barajı’nda su seviyesi 2011 yılından itibaren düşüş gösteren bir eğilimde olduğunu belirten İnce”.Uzmanlar çok önceden “eğer önlem alınmazsa, Gökçe Barajı’ndan Ağustos-Eylül 2014 gibi su alınamayabilir” diye defalarca uyardılar. “Tehlike geliyorum, AKP yaklaşan tehlikeyi görmüyorum” dedi. AKP’li eski Belediye Başkanı ve AKP’li Yeşil Körfez Su Birliğinin Başkanı hiçbir önlem almayarak Yalova’yı susuz bıraktılar. Uzmanların uyarılarını dikkate almayarak yaklaşan susuzluk tehlikesi karşısında önlem almayanlar üstüne üstlük Yalova ve Çınarcık Belediye Başkanlıklarını kaybetmiş olmalarına rağmen Belediye Meclisi’nde çoğunluk bizde diyerek Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı’nı kendileri belirlediler” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Gökçe Barajı’nın yüzde 94’ü Yalova Belediyesi’nin, yüzde 6’sı ise Çınarcık Belediyesi’nindir. Çınarcık’ta Avni Kurt, Yalova’da Vefa Salman Belediye Başkanı seçildiler. Etik olan, doğru olan Belediye Başkanlarımızın bu barajı yönetmeleridir. Nitekim bugüne kadar böyle olmuştur. Önceki dönem Belediye Başkanı olan Yakup Koçal Belediye Meclisi’nde azınlıkta olmasına rağmen Yeşil Körfez Su Birliği Başkanlığı için Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada CHP’li Meclis üyeleri kendisine oy verdiler ve Başkan seçildi. Ama yeni seçilen ve çoğunlukta olan AKP’li Belediye Meclis Üyeleri, Yalova ve Çınarcık halkının Belediyeyi siz yönetin dediği Belediye Başkanlarımıza barajı yönetme yetkisi vermedi.  AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Nergis’i Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı seçti”.

Böyle bir dönemde bugüne kadar Yalova’da hiç kesilmeyen sularında kesilmeye başlandığını vurgulayan İnce  “Yani Barajı yönetemediler, beceriksizlikleri nedeniyle Yalova susuz kaldı. Yeni seçilen Belediye Başkanımız Vefa Salman barajı yönetemediklerini gördü ve hemen devreye girerek kaynağı Gemlik Haydariye Köyünde olan Elmacık Deresi ile yeni kaynakların baraja aktarılmasını ve ölü hacim bölgesinden su alınabilmesini sağladı. Yoksa Yalova temelli susuz kalacaktı. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Belediye Başkanı Vefa Salman olsaydı Yalova su sıkıntısı çekmeyecekti” diye konuştu.

Yeşil Körfez Su Birliği adil ve doğru yönetilmediğini söyleyen İnce, ”CHP’li Belediyelerin vanasını kısıyorlar.. Adeta CHP’ye oy veren yurttaşlarımızı cezalandırıyor. Çınarcık Belediye Başkanımız “vanalarımızı kıstılar, günlerdir suyumuz akmıyor, Çınarcık susuz, halkım susuz” diyor. Yalova’ya ise saat 10.00-18.00 arası barajdan su veriyorlar. Öğrenci, işçi, memur, esnaf yani gündüz çalışanlar için sabah evden çıktıktan sonra su gelecek, akşam eve geldiğinde su kesilecek. Evde suyu hiç göremeyecek. Evde kimse yoksa, bulaşık, çamaşır yıkanmayacak, birkaç bidon su biriktiremeyecek. Böyle su kesintisi olmaz! Yeşil Körfez Su Birliği ve Baraj böyle yönetilmez. Beceriksizlikleri yüzünden Yalova susuz kaldı. Ya adil ve akıllı bir şekilde barajı ve su birliğini yönetsinler ya da görevi Yalova halkının seçtiği Belediye Başkanı Vefa Salman’a devretsinler“ şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim