CHP  seçim kutlamalarını bir kez daha Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi. Vatandaşlar davul zurnalar ve çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekip göbekler attılar. Burada ki kutlamaya CHP meclis üyeleri de tam kadro katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan'ın da destek verdiği kutlamaya CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce birlikte geldi. Burada halka ilk seslenen isim CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman oldu. Salman, "Yalova'ya Vefa, Yalova'ya hizmet zamanı" diyerek başladığı konuşmada, "Değerli dostlarım zoru başardık. Zoru başarmakla kalmadık, zorlu bir süreçten geçtik. Ben her zaman metanetli ve kendinden emindim. Zira ben hep Allahın adaletine inandım. Bu süreçte bana verdiğiniz desteğe çok teşekkür ederim. Şunu iyi bilin ki Vefa bu vefanızı hiç unutmayacak. Şimdi de Yalova'ya hizmet ve Vefa zamanı. Yalova'yı hep birlikte yöneteceğiz. Yalova ile ilgili her kritik kararı alırken Yalovalıların onayını alacağım. Sizin onay vermediğiniz hiç bir kararın altına da imza atmayacağım" dedi. 

Belediye'de Şeffaf Oda Dönemi

Belediye Başkanlık mazbatasını alıp makama oturduğunda ilk işin başkanlık makamının tahta kapısını kaldırıp oraya cam bir kapı yaptırmak olduğunu dile getiren Salman, "Ayrıca Belediye Başkanlığı makamındaki tahta kapının kaldırılması talimatını şimdiden verdim. O kapı olduğu gibi cam olacak, şeffaf olacak. Kim gelirse gelsin orada benimle göz teması kuracak. İçeride kim oturuyor görecek. Artık orada kirli ilişkiler olmayacak. Yalova belediyesinin giriş katında da camdan şeffaf bir oda yapacağız. Her gün 1 saat vatandaşımızla orada oturacak, sohbet edecek, kahve içeceğiz. Kim isterse gelsin. Bu 5 yıllık süreçte Yalova huzur kenti olacak. Yalova çevre ve doğa kenti kimliğini koruyacak" diye konuştu.

İnce Yalova Valisi'ne Seslendi

Salman'ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Yalova Valisi Esengül Civelek'e sert bir dille yüklendi. Yalova Valisi'ne, "Uzun Recebin Valisi olma" diye seslenen İnce konuşmasında, "Şimdi duyuyorum ki Ak Parti Yüksek Seçim kuruluna gidecekmiş. Olmadı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yap. Yetmediyse Birleşmiş Milletlere git. Yetmezse Lahey Adalet Divanına git. Yetmezse Obama'dan yardım iste. Seçimin iptalini de isteyeceklermiş. Bunlar siyaset acemisi. Eğer bu seçim iptal olursa %75 alır Vefa Salman. Hile yaptılar diyor. CHP'liler hile yaptı desen 76 milyon güler. Bizim hiç böyle bir imajımız var mı. Yine diyor ki Cemaat Halk Partisi diyor. Bak eski Belediye Başkanımız sen o Cemaatin yurtlarında okullarında sabaha kadar çok gezdin. Peşlerinden çok koştun. Ama ben hiç koşmadım. Yine 1162 numaralı sandıkta engelliler oy kullandı diyor. Fotoğrafı elimizde böyle bir oy kullanan yok. Bunları yazdırsan yazdırsan sen yazdırmışsındır oraya, olası bir durumda seçimi iptal ettirmek için hınzırlık yapmışsındır. Varsay 1 oyla seçimi kazandın utanmayacak mısın orada oturmaya. Karanfilevler, Belediye elinde, Devlet elinde, Valilik elinde. Vali hanıma da sesleniyorum buradan, Vali hanım dikkatli ol. Bilmediğimi zannetme hepsini biliyorum. Nezaketimi bozmuyorum. Uzun Recebin valisi olma devletin valisi ol" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim