Gelmiş geçmiş en kalabalık mitinglerden biri olarak tarihe geçen İstanbul Mitingi'nde Muharrem İnce, vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 5 milyon kişinin katılımı ile gerçekleştirilen mitingde ince, “Ne diyordu Yahya Kemal: Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul diyordu. Aziz İstanbul sana Maltepe'den bir sahneden baktım, öyle güzel gözüküyorsun ki. Dostlara güven veriyorsun, gelincik tarlası gibisin İstanbul. İzmir'de, Ankara'da muhteşemdin ama İstanbul'da 5 milyonsun” diye sözlerine başladı.
"Askeri okulları açacağım"

İnce askeri okulları açacağını da söylediği mitinginde, “Özel hayatın gizliliğine kimse dokunmayacak. Namus, şeref sözü; kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Askeri okullarda FETÖ'cü var diye kapattılar. Hâkimlerin üçte biri FETÖ'cü, niye o zaman hukuk fakültelerini kapamadınız. Başta Kuleli olmak üzere askeri okulları hemen açacağım” diye konuştu.

Yerel yönetimler güçlenecek
Konuşmasında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusuna da değinen İnce, “100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Denizli'de, Bursa'da ve İstanbul'da 3 tane moda, tekstil, tasarım akademisi kuracağız. Aile sigortasını 100 gün içinde devreye sokacağız. Engelliler için yaşam merkezleri kuracağız.

Yönetim sistemini değiştirecekmiş. Ortada beyefendi, çevresinde de yalakaları. Yeşilde, 'finans ofisi' yazıyor. Kampüs dedirtmiyordu Türkçe değil diye. Külliyeci burada ofisci olmuş. Paralel bir devlet kuruyor paralel. Bu yapı, hastalıklı bir yapıdır. Tek adam yapısıdır. Ortak akıl yoktur. AB Bakanlığını kapatmış. AB defterini kapadın mı sen? Hayvancılık da yok. Yani ne geleneksel üretim var ne de gelecekle ilgili bir planı var. Devleti dönüştürecek, değiştirecekmiş. Bu bir şehirde yangın varken itfaiyeyi değiştirmeye benziyor. Yangın var Erdoğan yangın; mutfak yanıyor” diye konuştu.
Yalova’dan büyük destek
Diğer yandan mitinge Yalova’dan da ciddi bir destek geldi. CHP Cumhurbaşkanı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi il yönetimi ve CHP’liler yalnız bırakmadı. Gemilerle karşıya geçen çok sayıda vatandaş mitingin yapılacağı Maltepe’ye ulaştı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Milletvekili adaylarının da katıldığı miting öncesi ve sonrası CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Yalova ekibi ile bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim