Ak Parti'den 21 isim milletvekilliği adaylığı için yarışacak. Aday adaylık başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak bu sayıda bir aday adaylık başvurusunun Ak Parti'nin 2 milletvekili çıkartmaya ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini vurguladı. Aday olacak 2 ismin 7 Nisan 2015 tarihinde netleşeceğini söyleyen Öztabak, "20 Şubat itibarı ile 25. dönem milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti'den Yalova'dan aday adayı olan 21 arkadaşımız müracaatlarını gerçekleştirdiler. Böylece süreci tamamlamış olduk. Aday adayı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum çünkü partimizde hizmet etme gayesini gütmüşlerdir. Elbette ki aday adaylarımızın çokluğu Ak partimize teveccüh ve partimize olan güvenin, partimizin bu seçimlerde yine çok başarılı bir süreç geçireceğinin işaretidir diye düşünüyorum. Aday adayı olan 21 arkadaşımız hepimiz için eşit mesafede. Ancak genel merkezin bir takım kriterlerle yapacağı çalışmalar neticesinde 2 tanesi adayımız olacaktır. 7 Nisan tarihinde her ilin adayları YSK'ya bildirilecek. 14 Nisan 2015 tarihinde ise kesin adaylar belli olmuş olacaklar.  Bu süreç içerisinde 28 Şubat 2015 tarihinde Halk Eğitim Merkezi'nde aday adayı olan arkadaşlarımızın basına ve kamuoyuna tanıtımı için bir toplantı düzenleyeceğiz. 1 Mart 2015 günü Teşkilatımızın Temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz.

Aday adaylarımızı da hangileri aday olarak gelirse gelsin geri kalan 19 aday adayı o gelen 2 adayla ve teşkilatla birlikte 7 Haziran seçimleri için çalışacaktır. Bu birliktelik sayesinde 2 milletvekili çıkartacağımıza inanıyoruz. Aday adayları da buna inanıyor ki bu kadar teveccüh vardır. Kim aday gösterilirse gösterilsin biz sonuna kadar onlarla birlikte mücadelemizi ortaya koyacağız" dedi.

Ak Parti'den aday adaylığı başvurusu yapan 21 isim ise şöyle:
Mehmet Demirhan, Mehmet Kuyumcu, Bayram Ali Yılmaz, Hüseyin Altındağ, Barbaros Hayrettin Binicioğlu, İlker Kaya, Muhsin Sevencan, Yakup Bilgin koçal, Yusuf Özkan, Muğlim Bağatar, Ali Faik Aydın, İlhan Evcin, Fikri Demirel, Mustafa Pehlivan, Melek Dedecan, Hüseyin Başkaya, Mustafa Yılmaz, Ömer Fitoz, Halil İbrahim Büyükgümüş, İlker Karbuz, Temel Coşkun

Editör: TE Bilişim