Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 103 delegenin oy kullandığı seçimde Ömer Fitoz’la Hüseyin Aydın yarıştı. 3’üncü turda katılan üyelerin salt çoğunluğunu elde eden Fitoz, 77 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Aydın 13 oy alırken 1 oy da boş çıktı. Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden seçilen Ömer Fitoz, seçimle ilgili olarak, “Herkes demokrasi hakkını kullanma hakkına sahiptir. Hüseyin Bey de kullandı.

Elbette hatalar olur ama yanlış hesap Bağdat’tan döner diye bir söz vardır. Önceki seçimde ufak bir hata olmuştu. Bu seçimle o düzeltilmiş oldu. İnşallah yürütme kurulu üyelerimizle insanı, doğasıyla güzel bir Yalova yaratmak için yol almaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan oylamanın 3.turunda belirlendi

Başkanlık seçimi için yapılan olağanüstü toplantıya katılanlar arasında Kent Konseyi Eski Başkanı Şükrü Önder başta olmak üzere çok sayıda konsey üyesi sivil toplum kuruluşu başkanı, siyasiler ve bazı il müdürleri de vardı. Divan Başkanlığını, Konsey Başkan Vekili Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren yaparken, divanı da Konsey Genel Sekreteri Hasan Soygüzel ve Konsey Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl oluşturdu. Toplam 180 üyesi bulunan Yalova Kent Konseyi’nde yönetmelikler gereğince başkanlığa seçilmek için ilk turda, üye tam sayısının 1 fazlası olan 121 oy gerekliydi.

103 oyun kullanıldığı ilk turda Fitoz’a 78, Aydın’a 24 oy çıktı, 1 oy da boş kullanıldı. Bunun üzerine ikinci tura geçildi. İkinci turda ise üye tam sayısının yarısının bir fazlası olan 91 sayısı arandı. Ancak ikinci turda da Fitoz’a 77 oy, Aydın’a 24 oy verildi, 1 oy boş çıktı. Bunun üzerine salt çoğunluğun yeterli olacağı 3. tur oylamada ise Ömer Fitoz aldığı 77 oyla başkanlığa bir kez daha seçilen isim oldu.

Kent Konseyi’nin Eylül ayında yapılan kongresinde başkanlık seçiminde usul hatası yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye giden Hüseyin Aydın’ı yargı haklı bulmuş, bunun üzerine başkanlık seçiminin yenilenmesine karar verilmişti. Yapılan seçimle bu süreç tamamlanmış oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim