CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yalova mitingine katılmak üzere helikopterle Yalova'ya geldi. Atatürk Stadyumuna inen Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP İl Başkanı Özcan Özel ve CHP Belediye Başkan adayları karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra seçim otobüsü ile kısa bir şehir turu yaparak vatandaşları selamladı. Ardından mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geçen Kılıçdaroğlu'nu coşkulu bir kalabalık karşıladı. Burada alkışlar ve sloganlar eşliğinde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu hükümeti ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirdi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın halkı kandırdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yalova'nın bir Belediye Başkanı var. AKP'den hesap soracağım diyordu. Yalovalılar da seçtiler. Geldi Yalova'ya Belediye Başkanı oldu. Sonra ne yaptı, başka bir partiye geçti. Yani AKP'ye geçti. Şimdi o kendisine oy veren bütün Yalovalıları kandırdı ve onlara yalan söyledi. Yalan söyleyenden Başbakan olmaz. Yalan söyleyenden Belediye Başkanı olmaz. Sizin değerli bir milletvekiliniz var. Benim Grup Başkanvekilim. Parlamentoda beni temsil ediyor. Sizden bir isteğim var yalnız. Muharrem İnce size lazım biliyorum. Ama benimde ona çok ihtiyacım var. Muharrem'i sadece Yalova'da tutmayacağım. Türkiye'nin her yerine göndereceğim onu. Oralarda da çalışacak. Bizim burada Belediye Başkan Adaylarımızda var. Onlarda birbirinden değerliler. Onlarda seçildikleri andan itibaren kendisine oy versin vermesin herkesi kucaklayacaklar ve onlarla beraber olacaklar. Onların sorunlarını çözecekler. Çünkü biz başka bir partiyiz. Biz Türkiye'yi kuran partiyiz. Biz Demokrasiyi getiren partiyiz. Biz CHP'yiz. Şimdi yeni bir Belediye Başkan arkadaşımız var. Ben ona kefilim. Grup Başkan Vekilimde ona kefil. Biz onu sizlere emanet ediyoruz" dedi. 

"Bugün Güneş Balçıkla Kapatılmıyor, Sıvanmıyor"

Konuşmasının devamında hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı'da topa tutan Kılıçdaroğlu, "Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkının en büyük günah olduğuna inanıyorsa, alnında ar damarı varsa bir gün o koltukta oturamaz" dedi.

Türkiye'nin bir diktatör tarafından yönetildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Diktatör için yargı, yasama, yürütme diye üç ayrı organ yoktur. Diktatör için yürütme organı vardır, onu da 'yürütme' olarak düşünüyorlar" ifadelerini kullandı. AK Parti seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, "Siz Adalet ve Kalkınma Partisi'ni üç kez iktidara getirdiniz. Bugün güneş balçıkla kapatılmıyor, sıvanmıyor. Sizi adam yerine koymadılar. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz, dediler, çocuklarını paraya boğdular. Her taraflarından dolar akıyor. Bunlara inanmayın. Diktatörler halka yalan söylerler, halkın manevi duygularını, dini duygularını sömürürler. Artık Türkiye'de herkesin gözü açılsın. Neyin ne olduğunu herkes çok iyi bilsin. Kul hakkı yemek günahsa ve sen de gidip hala buna oy veriyorsan sana söyleyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.

İnternete konulan ses kasetlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan topluma örnek olması gereken kişidir. Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimse çıkıp, 'Bu kaset yalandır, montajdır' demedi. Herkesi kabul etti ama ne zaman Bilal oğlan ile Başbakan arasında kaset çıkınca, 'Bu montajdır. Kriptolu telefonlarım dinleniyor' dedi. Yani oğluyla yaptığı konuşmayı dolaylı olarak doğruladı. Devlet sana kriptolu telefonu devletin gizli konularını konuş diye verdi, yolsuzluk yap diye vermedi" şeklinde konuştu.

Ayrım yapmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim olursa olsun benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Yüzde 33 kadın kolları getirdik. İlk kez CHP tarihinde 46 tane kadın belediye başkan adayımız var, başı açık, başı kapalı. Biz devleti kuran partiyiz. Biz demokrasiyi getiren partiyiz. Hukukun üstünlüğünü savunan partiyiz. Herkesin inancına, kimliğine saygı gösteren partiyiz. Hırsızlardan hesap sormaya ahdeden partiyiz."

"Hakkınızı Helal Etmeyeceğiniz Karara İmza Atmam"

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonrasında Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman'ı sahneye davet ederek söz verdi. Salman burada yaptığı konuşmada, "Bugün şu güzellik karşısında şapka çıkartmamak elde değil. Yalova tarihi bir gün yaşıyor. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine. Sayın genel başkanımızı Yalova'da ağıtlamaktan çok mutluyuz. Sayın genel başkanımız bereketle geldi. Bakın bugün yağmur yağıyor. Genel Başkanımın dediği gibi ben Yalova'yı karşılıksız seviyorum. Ben sadece ve sadece Yalova'ya hizmet için geliyorum. Sözümdür; Genel Başkanım da, Grup Başkan Vekilim de kefil oldu. Bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiç bir kararın altına asla ve asla imza atmayacağım" diye konuştu.

Ardından tek tek sahneye davet edilen belediye başkan adayları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte halkı selamlayarak mitinge katılan vatandaşlara karanfil attılar. 

 

Editör: TE Bilişim