CHP'li 215 belediye başkanı İzmir'de toplandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir gibi Eskişehir, Yalova, Aydın, Hatay, Muğla ve Tekirdağ belediyelerinin sosyal demokrat belediyeciliğin başarılı örneklerini sunduğunu söyledi.
İzmir CHP Yerel Yönetim Birimi Belediye Başkanları Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal da hazır bulundu. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yalova'da yapılan çalışmaları da övdü. İzmir gibi Eskişehir, Yalova, Aydın, Hatay, Muğla ve Tekirdağ belediyelerinin sosyal demokrat belediyeciliğin başarılı örneklerini sunduğunu ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde kimse kendini öteki hissetmiyor. Çünkü ayrımcılık yok. Çünkü bizim belediye başkanlarınızın yüreğinde insan sevgisi var. Kenti kent yapan sadece binaları, yolları, caddeleri değil, aynı zamanda sanatı kültürü ve sporudur. Bunların olması her yaştan insana hizmet sunmak demektir. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde yaşayan yurttaşlar mutlular. Ama aynı zamanda hep birlikte ne olacak bu ülkenin hali diyerek kaygı duyuyorlar. Tüm belediyelerimizde asgari ücret net 1500 TL. Bunu söylediğimizde nasıl yapacaksınız diyorlardı. İşte örneği. Belediyelerimizin bir başka özelliği kent ekonomisiyle kırsal ekonomiyi bütünleştiriyorlar. Yani refahı tabana yayıyorlar" dedi.
Toplantıda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve toplantıya katılan belediye başkanlarıyla da konuşarak görüş alışverişinde bulunma imkanı yakaladılar.

 

Editör: TE Bilişim