Yalovalıların 1 Haziran’da gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerinde onurlu bir duruş sergilediklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Yalova konusunda çok ciddi baskılar vardı. Ama belediye başkan adayımız gerçekten toplumun her kesimini kucaklıyordu, bu vesileyle ben bütün Yalovalılara teşekkür ediyorum. Onurlu bir duruş sergilediler" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı yorumda da “Yalova'da hak yiyen değil hak eden kazandı. Teşekkürler Yalova” dedi.

Öte yandan hükümet kanadından 1 Haziran seçimlerine ilişkin bir değerlendirme de Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan geldi. Bakan Yıldız “Demokratik bir seçim oldu. Yalova’da CHP, Ağrı’da da BDP'yi tebrik ediyorum. Bizden daha çok oy aldı bu iki parti. AK Parti bütün dün yapılan seçimlerin yine birinci partisi olmuştur. Ama bu bizim özellikle Ağrı ve Yalova’ya  itiraz mekanizmaları saklı kalmak kaydıyla, hizmetlerimiz tabii ki artan dozlarda devam edecek. Yalova ve  Ağrı, diğer 79 il bu hizmetlerden nasibini alıyor, bu iki ilimiz de almaya devam edecek. Belki de yatırımlarımızı daha da artırarak devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim