Dernek Başkanı Zeki Ertürk ve dernek yöneticileri ziyarette Kırım Türkü olan ve dernek yönetiminden bir kişinin böylesine önemli bir göreve seçilmiş olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Ertürk, “Nedim kardeşimiz hem derneğimizin bir üyesi, hem de bir yöneticisi olarak oldukça faydalı işler yaptı. Birlikte güzel işlere imza attık. Şimdi kendisini bir siyasi partinin ilçemizdeki temsilcisi olarak görmek bizleri mutlu etti” diye konuştu. Ertürk, Kırım’da Rus işgali sonrasında yaşananları da aktardı.

İlçe Başkanı Nedim Güler ise Çiftlikköy’ün kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde Kırım Türklerinin çok büyük bir payı olduğunu anımsattı. Güler, “Bizler geleneklerimizi, göreneklerimizi, dilimizi büyüklerimizden öğrendik. Derneğiniz bunların yaşaması için tamamen fedakarca bir çalışma içerisinde. Ben de bu çalışmalara elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Bundan böyle de Kırım Türklerinin sesinin daha fazla duyulması için bir siyasi parti temsilcisi olarak çalışmaya devam edeceğim. Akrabalarımı, soydaşlarımı yanımda görmek beni çok mutlu etti” dedi. Güler, Türkiye Cumhuriyetinin her kurumunun Kırım’daki soydaşlarımızın yanında yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Zeki Ertürk ziyaretin anısına Güler’e bir plaket ve dernek şapkasıyla rozetini armağan etti. Başkan Güler, “Bu rozet zaten her zaman kalbimizde” yorumunu yaptı.

Ziyarette İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan, Belediye Meclis Üyesi Zeki Coşkun ve Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuzer de yer aldı.

Editör: TE Bilişim