Bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova mitingindeki sözlerine cevap verdi. Koçal, "Geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’ya geldi ve bir miting yaptı. Demek ki aynı kulvarda siyaset yapanlar birbirlerine beziyor. Kılıçdaroğlu da bir genel başkana yakışmayan bir üslupla bize sataştı. Sataşma konusu da benim 2009 seçimlerinde DP’den aday olmamı, şimdi de AK Parti’den aday olmam olarak, bana ‘yalancı’ gibi hakaret içeren bir kelime kullandı. Birincisi evet ben 2009’de DP’den belediye başkan adayı oldum ve seçildim. Ben o seçimlerde hiçbir zaman kurumsal kimliği itibariyle ne AKP’nin aleyhinde bir söz söyledim, ne CHP’nin ne MHP’nin. Çünkü 2009 seçimlerinde tek söylemim Yalova üzerindeydi, şimdi de öyle. Ben partilerle ilgili hiçbir kötü söz, laf söylediğimi hatırlamıyorum. Bunun ispatı, delili; neticede ben üç partiye de sempati duyan kişilerin oylarını aldım. Yaptığımız analizlerde, 2009 seçimlerinde aldığım oyun en az yüzde 50’si AK Parti seçmeninden. Bir mantık çelişkisi var. Ben eğer AK Parti’nin aleyhinde söz söylemiş, hele de hakaret etmiş olsaydım seçmenimin yüzde 50’si AK Partili olur muydu? Belki insanlar 5 yıl evvelini unutmuş olabilirler. Onun için Genel Başkanı’n söylediği ‘yalan’ sözlerini doğru zannedebilirler. Bu doğru değil" dedi. 

"Yalancılar Ordusunun Başı"

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tabanının AKP'ye geçeceğinden haberi olduğunu zira onlarla istişarelerde bulunduğunu söyledi. 20 bin kişilik gönüllü grubunun rızasını aldıklarını dile getiren Koçal, "İkincisi 20 bin kişiye ulaşan bir gönüllü ağımız ve de onları temsil eden 2 bin kişilik bir organizasyonumuz vardır. O zamandan beridir var. Bu 2 bin kişi içinden seçilen 200 kişilik de halk meclisimiz var. Senede en az 2 kere mecliste toplantı yaparız. 2012 ramazan ayında bu 2 bin kişiyle teker teker görüşerek, istişare ederek bağımsız siyasetin zor olduğunu, onlara danışarak parti tercihini onlara danışarak ve istişare ederek karar verdim. O zaman da 2 bin kişinin içinde AK Parti, CHP ve MHP’ye gönül vermiş insanlar olsa da çoğunluk AK Parti’de siyaset yapmamı istemişti. Benim bugün AK Parti’den aday olmamın arka planında kimseyi kandırmam söz konusu değildir. En büyük delil de aldığım oyun içinde yüzde 50’den fazlasının AK Parti’ye gönül vermiş kişilerden olmasıdır. Onun için bu sözü Sayın Genel Başkan’a iade ediyorum. Kendisinin eğer meseleyi böyle değerlendiriyorsa kendisi yalancıların başıdır. Eğer 5 sene evvelki şartlarda bir başka partiden aday olmak yalancılıksa, bugün CHP’nin İstanbul, Ankara, Hatay gibi bir çok büyük şehirde aday yaptığı insanlar 5 yıl evvel CHP’ye karşı oy istemiş insanlardır. Demek ki onlar da yalancı. 5 sene evvel Sarıgül CHP’ye karşı kampanya yapıp insanlardan oy istemedi mi? Ankara, Hatay da böyle. Ben onun tanımıyla halkı kandırmış, yalancıysam kendisi de yalancılar ordusunun başkanıdır" diye konuştu.

"Salman'ı Muhatap Almadım"

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman'a da yüklenen Koçal konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

 "Kampanya süresince kendilerini muhatap almadım. Yatıkları karalama ve çamurlara cevap vermedim. Çünkü her seçim ortamında bu tip karalama ve çamur atmaların halk tarafından itibar görmediğinin bilincindeyim. Her seçim döneminde böyle şeylerle karşılaşıyorum. Yalancıların başkanı böyle olursa adayları da böyle olmak zorundadır. Seccade dağıtımı söylüyormuş. Benim de kutsal topraklara gittikten sonra belediye parasıyla seccade dağıttığımı iddia ediyormuş. 2009’de kutsal topraklara gittim doğrudur. Bahse konu olan seccadeyi belediye evet dağıtmıştır. Faturası da 9 bin lira civarında. Bunu 2013’te verdik. Ben kutsal toprak ziyaretimden 4 sene sonra mı bu seccadeleri dağıttım. Benim şahsı bir şey değil, belediyenin dağıttığı şeydir. En az 20 yıldır her sene kutsal topraklara gidenlere uğurlama yapılır. Her sene Yalova Belediyesi gidenlere uğurlama töreni düzenler. Giderken de ufak tefek hediyeler verir. Geçen sene de bir ajans firması plastikten seccade yapmış. Katlandığında yumruk kadar oluyor. Bu sene havlu, şapka vermeyeli,m seccade verelim dedik. Bunun neresinde yanlış var. Bu 20 senedir yapılan bir şey. Bunu benim şahsı hediyem gibi yansıtmaları yalancıların başkanın adayının da aynı kendisi gibi olduğunun göstergesidir. Yalova Belediyesi’nin Umre’ye insan yolladığı yalandır. Çünkü böyle bir yasal mevzuat yoktur. Yasal mevzuat olsa belki düşünebilirdim. Varsa eğer böyle bir mevzuat bir dahaki sene fakir fukarayı göndererek hayır işleriz" diye konuştu.

"Anket Sonuçlarını Kamuoyuna Sunacağız"

Seçime sayılı günler kala yaptırılan anketin sonuçlarının da netleştiğini belirten Koçal bu sonuçları da kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Anket sonuçlarının AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ı yanıltmadığını dile getiren Koçal, "Bir anket firması ile çalışma yaptık. 15 soruluk bir anket çalışması oldu. Yaklaşık bin 50 denek katıldı. Denek örneklemleri tamamen sağlıklı oldu. Bunu kamuoyu ile paylaşmayalım dedik. Bunun siyaseten daha doğru olacağını düşündük. 3-5 puan fark yok. çok açık farkla seçim kazanacağız, Sayın İl Başkanımızı yanıltmayacağız" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim