Ak Parti İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Belediye Başkan adayı ve Yalova Belediyesi eski Başkanı Yakup Koçal'a, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü'de eşlik etti. Koçal yaptığı açıklamada, “Günlerdir devam eden bir süreç var. Malum seçim bittikten sonra İlçe Seçim Kurulu 1 oy farkla bizim kazandığımız açıklandı. Biliyorsunuz İlçe Seçim Kurulu’na itirazlar oldu. Yapılan itirazlarda en önemlisi geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması ve denetlenmesiyle ilgiliydi. Orada şöyle bir usul vardı: Biz usulüne uygun müracaat yaptık. Geçerli olması gereken oyların 59 sandıkta sayılmasını istemiştik. CHP rastgele 60 sandığın sayılmasını talep etmişti. Neticede açılan 110 küsur sandıkta genellikle AK Parti’ye verilen oyların geçersiz sayıldığı görüldü. Biz de bunları delil kabul ederek geri kalan 124 sandıkta da geçersiz oyların sayılmasını İl Seçim Kurulu’ndan talep ettik. İnancımız odu ki; 124 sandık açılsaydı daha açık oyla öne geçeceğimiz yönündeydi. Sizlerin de şahit olduğu gibi psikolojik ve bir takım baskılarla İl Seçim Kurulu 124 sandığın açılmasını reddetti. Biz de bunun üzerine hem 124 sandığın açılması talebimizi YSK’ya bildirdik. İkinci bir talepte daha bulunduk. Yalova’da seçmen olmaması gereken ve seçmen olmadığından dolayı da oy vermemesi gereken insanların bir organizeyle yapılan çalışmayla oy kullandıklarını tespit ettik. Bu tespitin üzerine tam hukuksuzluk gerekçesiyle YSK’ya durumu bildirdik. Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un imzasıyla ve benim de bulunduğum ortamda partiyle beraber iki müracaatımızı YSK’ya bildirdik. Dün gündeme alındı. Şu anda YSK bunları görüşüyor muhtemelen. Bu gece yarın bunlarla ilgili cevapları verecek. İnşallah YSK bizim yaptığımız ilk talepteki açılmayan geçersiz oyların çok olduğu 124 sandığın açılma kararını verirse zaten biz onun sonucunda neticenin lehimizde olacağı tahminindeyiz.” dedi.

"Ölüye Oy Kullandırılmış"

Seçmen olmayan 63 kişinin oy kullandığını dile getiren Koçal, “Gözüken o ki; yaklaşık Yalova’da seçmen olmaya 7 tane sandık başkanının oy attığını tespit ettik. 7 tane partilerin, yani bizim dışındaki partilerin, isim vermek de doğru değil Yalova’da seçmen olmayan 7 kişiyi sandık kurullarına parti görevlisi olarak yazdırdıkları ve bunların da oy kullandıklarını tespit ettik. Bunlar olmaması gereken şeylerdir. Bunun haricinde 2 tane askerin oy kullandığını, 6 tane vefat etmiş kişi adına oy kullanıldığını ve 41 tane zihinsel engellinin, yani seçmen olmaması gereken, mahkeme kararıyla vasisi olan kişilerin oy kullandığını belirledik. Bunların belgelerini 2-3 gün Ankara’da çalışarak ilgili bakanlıktan temin ettik. Bunların bırakın oy atmayı seçmen listesinde dahi olmaması gereken kişilerin oy attığını tespit ettik. Neticede 63 kişi seçmen olmadığı halde oy atmış. Görünen o ki; bir organizasyon ve bir hile çalışması yapılmış. Bu bizim aklımıza gelen bir şey değildi” diye konuştu.

“Laf Var, İcraat Yok”

Beklemedikleri bir seçim yaşadıklarını belirten Koçal, “Pazar gününden bu yana CHP her gün bir kutlama yapıyor. Bize diyorlar, ‘Siz niye kutlama yapmıyorsunuz?’ Biz bize seçimde oy veren, milli iradeyi yansıtan vatandaşın, üzerimize emanet olan oylarını bir hukuk çerçevesinde korumaya çalışıyoruz. Bundan da rahatsızlar. Neticede milli iradenin hakkıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bizim keyifli olmadığımız bir yan var. Seçimi 1-3-5 oyla kazanmak hoşnut olduğumuz bir durum değil. Bu seçimi açık ara kazanmayı bekliyorduk. 1-3-5 oyla seçimi kazanmak bizi mutlu eden bir tablo değil. Kendileri böyle bir şey beklemedikleri için 1 oyla, hatta kafa kafaya gelmiş olması sevinç organizasyonuna neden oluyor. Madem öyle seçim kurulunda geri kalan 124 sandıktaki geçersiz oyların geçerli olup olmadığının incelenmesine neden onay vermediler? Neden bunu desteklemediler? Cemaat Halk Partisi’nin Sayın Milletvekili’nin ‘Namerttir. Ben de altına imza atarım. Seçimin iptali için’ açıklamasını basında gördük. Niye sözünün arkasında durmayıp yeniden milli iradenin hakkıyla sandığa yansıyacağı bir tablo için gereğini yapmıyor. Laf var ama icraat yok” ifadesini kullandı.

Sadece Belediye Başkanlığı

YSK’nın kararını beklediklerini belirten Koçal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ben bunların bu akşam neticeleneceğini düşünüyorum. 1 Haziran'da yeniden milli iradenin sandığa doğru yansımasıyla ilgili umudumuz var. Bu meclis için geçerli değil. Bunlar sadece belediye başkanlığı için geçerli. Belediye meclisi ve il genel meclisinin iptal olması söz konusu değil. Sadece belediye başkanlığı seçimi YSK kabul ederse yenilenecek. Belediye ve il genel meclisinde çoğunluk AK Parti’nindir.”

Gericiliğin Daniskasıdır

Salman’ın göreve gelir gelmez yaptığı çalışmaları değerlendiren Koçal, “2-3 gün de olsa o koltukta oturma Yalova halkı adına bir şereftir ama 2-3 günde bile o koltuğun hakkının verilmediğini, yani Yalova’ya böyle bir kaderle karşılaşsaydı, neye mal olacağını 2-3 günde insanların görme imkânına sahiptir. İlk yaptıkları şey ZAMBAK gibi çağın çağdaş bir yönetimini uygulamadan kaldırılması. Bir gericilik örneği gösterilmiştir. Bu bütün Türkiye’deki, CHP’li belediyelerin bile bize söyleyin, biz de uygulayalım dediği bir projeydi. İçine sindirememek, vakıf olamamak eksiklik ama işin tek kelimeyle tercümesi gericiliktir. Bu gericiliğin daniskasıdır” dedi.

İnce ve Binicioğlu Yönetecek

Koçal, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“2-3 günlük icraatta Muharrem İnce ve Barbaros Bey’in beraber Yalova’yı yöneteceği algısı oturmuştur. Aynı kadroların hemen sekreterin dahi özel kaleme gelmesi, başkan yardımcısı ve şirketlerin başına Necmettin Bey’in getiriliyor olması bir yönetim birlikteliğinin olmasıdır. Acemiler hemen bunu hayata geçirdiler. Yalova için bu fırsat olacaktır. 1 Haziran'da yapılan seçim bizim eksiklerimizi yöntem ve stratejilerimizdeki hatalarımız görüp Yalova’da hiçbir şüphemiz olmayacak.

Seçim olursa Ağrı ve Yalova’da olacak. 1 Haziran gibi Yalova’da seçimin olacak olması Yalova’ya farklı kazançların geleceğini düşünmek yanlış olmaz. 2 ay daha yoğun bir tempoyla çalışmamızı beraberinde getirecek. Hayırlısı olsun”

Editör: TE Bilişim