AKP Yalova Belediye Başkan Adayı Koçal, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na başvuruda bulundu. YSK’ya iki türlü itiraz yaptıklarını belirten Koçal, “Seçim sonuçlarında 1 oyla AK Parti olarak CHP’nin önündeydik. İl Seçim Kurulu yapılan itirazlar sonucunda, CHP 6 oy öne geçti. Biz İl Seçim Kurulu’na tekrar geçersiz oyların 124 sandıkta sayılma talebinde bulunduk. İl Seçim Kurulu bunu reddetti. YSK’ya başvuru gerekçemiz buydu. İl Seçim Kurulu’nun reddettiği talebin tekrar gözden geçirilmesi yani 124 sandıktaki geçersiz oyların açılması talebinden bulunduk. İkinci talebimizde, tam hukuksuzluk denilen 47 civarında seçmen olmaması gereken insanlara seçmen yazdırılmış ve oy attırılmış. Bunun tespitlerini yaptık. Belgelerle bulgularla bunu da olağanüstü itiraz olarak YSK’ya bulunduk” şeklinde konuştu.

“Geçersiz Oylar Açılırsa Seçimde Öne Geçeceğimizi Düşünüyoruz”

Koçal, “Eğer birincisinden geçersiz oylar açılırsa seçimde öne geçeceğimizi düşünüyoruz. Eğer bunu reddederse tam hukuksuzluk geçerli olacak. 27 tane zihinsel özürlüyü seçmen olarak yazdırmışlar oy attırmışlar. Yalova’da seçmen olmayan sandık başkanı ve CHP’li ve AK Parti’nin görevlendirdiği sandık kurulu üyeleri sandıkta oy atmışlar. İki tane de asker tespit ettik. Bunlarında sandıklarının numaraları belli. TC. numaraları belli, oy attıkları da belli. Bundan dolayı da seçimin kesinlikle iptal edileceğini düşünüyoruz. Söylenen 3-4 gün içinde neticeleneceği” ifadelerini kullandı.

“YSK’nın Kararı Kesin Olduğu İçin İtiraz Edecek Bir Üstü Yok Bunun”

YSK taleplerini reddederse, CHP gibi AYM’ye başvuru yolunu düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Koçal, şunları söyledi:

“YSK’nın aldığı kararlar kesin hükümdür. Anayasa Mahkemesi sadece bireysel başvuru olarak bir usulsüzlüğün tespitini yapabilir. Seçimin iptali ile ilgili bir yetkisi yok. Böyle bir yöntemi düşünmüyoruz. Bizim itirazlarımız çok somut olduğundan dolayı, Ankara’nın ki farklı onların 6 bin küsür sandıktaki bir eksiklikten dolayı böyle bir yöneteme başvurdular. Bizimkisi tam hukuksuzluk denen seçmen olmaması gereken, bir organizasyon, hile denilebilecek bir organizasyon. Bunu tespit ettiğimizden dolayı iptal edileceğini düşünüyoruz. YSK’nın kararı kesin olduğu için itiraz edecek bir üstü yok bunun.”

Editör: TE Bilişim