İl Genel Meclisi Ali Rıza Alkış başkanlığında İl Özel İdare Salonu’nda ağustos ayının ikinci bileşimi yapıldı. Toplantıda İl Özel İdare kaynaklarının genişletilmesi konusu gündeme geldi konuyla ilgili söz alan Başkan Alkış, Özel İdare’nin Yalova’da yılda 1 milyon 300 bin lira gelir elde ettiğini söyledi. Alkış, İdare’nin çeşitli yollarla gelir elde eden bir hale gelebileceğini kaydetti

Toplantıda söz alan CHP’li Altuğ Doğan, idarenin mutlaka gelirlerini artırması gerektiğini fakat bazı konularda da tasarruflu olunmasını savundu. Doğan’ın “Bir köyde yaşayan meclis üyesi, kendi ahırının önüne asfalt dökebilecek durumdayken biz kamuoyu kolay kolay gelir sağlayıcı projeler için ikna edemeyiz” demesi üzerine AK Partili Mehmet Gökmenoğlu bu sözlere sert bir çıkış yaptı.

Doğan’ın sözlerini sert bir dille eleştiren Gökmenoğlu, “Adam gibi konuşacaksın. Yoluna diye düzeltiyorsun önüne doğru değil. Adam gibi konuş canıma sıkma. Yalan konuşmayacaksın. Doğru düzgün neyse onu konuş” dedi.

Altuğ Doğan ise Başkan Alkış’a valilik makamı tarafından cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi veridi. Doğan, “Sugören köyünde 350 metre kadar stabilize asfalt bir yol yapılmıştır. Bu yolda hiçbir yerleşim yeri yoktur. Bugün bizim merkez veya ilçe köylerimizde yerleşim alanı olan yerlerde bir sürü ihtiyaç olan yerler varken bu yolun yapılmasının gereksiz bir harcama olduğunu söylüyorum. Bu sınırsız ve kontrolsüz bir güç gösterisi midir? Ben istediğim yerde yol yaptırırım mı demektir?” diye konuştu. Doğan “Bu olay sınırsız ve kontrolsüz güç gösterisidir. Bu olay ben ahırımın yolunu bile asfalt yaptırırım, sizler kimsiniz deme göstergesidir. Siyasetin hizmet amaçlı yapılmasının iflasıdır. Siyaset ve bürokrasi ilişkisinde bürokrasinin siyasetin yahakkümü altında sessiz kalması ve devletin geleneğinin ve denetiminin etkisiz hale helmesidir. Hizmette ihtiyaçların öncelik sırasına göre yapılmasını kuralının terkedilmesidir.

Yeniden söz alan Gökmenoğlu, “Bahsettiği yer benim ahırımın olduğu güzergâhtaki yol. Ahırımın önü yapılmış diyor bilerek saptırıyor. Yalan söylüyor, yerleşim yeri yok diyor. Burası devletin tapulu resmi yolu. Burasını herkes gidip görebilir. Burada yalan yanlış bilgilendirmeyle kimseyi yönlendirmeyelim” dedi. 

Daha sonra yapılan konuşmaların ardından konu Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca Termal ve Çınarcık ilçelerinin ısınma ve elektrik giderleri için 2012 bütçesine 15 milyon liralık ödenek ilave edilmesi kararlaştırıldı. 

Editör: TE Bilişim