Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Kongresi’nde; Ak Parti Yalova Kadın Kolları Kurucu Başkanı Meliha Akyol partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi. İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, MKYK üyeliğine seçilen Akyol’a başarılar dilerken, gurur verici bir tablo ile karşılaştıklarını ifade etti. 
Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, Ak Parti Genel Başkanı  ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’ne Yalova’dan da yoğun katılım sağlandı. Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak başkanlığında kongreye iştirak eden Ak Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, kongre delegeleri Nurgül Urnuşmak, Nefise Doğan ve Meliha Akyol’un yanı sıra birçok partili kongre heyecanını yaşadı. 
Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, “Aziz kadınlarımız, kadına karşı kalkan her el, karşısında Ak Parti'yi, AK Parti kadınlarını, Ak Parti erkeklerini, Anadolu yiğitlerini bulacak. Kadına karşı şiddetin karşısında, AK Parti hükümetleri olarak her türlü tedbiri alacağız. Ben Başbakanınız olarak söz veriyorum. Hükümet olarak kadınlarımızın onurlu yaşamı, yürüyüşü için çalışacağım. Tüm Ak kadrolar da bunun için hizmet verecek, çalışacak.” dedi.  
Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde, Kadın Kolları Başkanlığı seçimi yapıldı. Başkanlığa Lütfiye Selva Çam, bin 84 oyla seçildi. Bin 129 kayıtlı delegeden bin 90'ının oy kullandığı seçimde, 6 oy da geçersiz sayıldı. Kongre seçimlerinde AK Parti Yalova Kadın Kolları Kurucu Başkanı Meliha Akyol, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçildi. 
Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Ak Parti olarak ciddi bir yükseliş göstermekteyiz. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Kongresi’ne yoğun bir şekilde katılım gösterdik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Partili arkadaşlarımızla temaslar kurduk.  Kongre oldukça heyecanlı ve coşkulu geçti. Ak Parti Yalova Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı görevini üstlenen Meliha Akyol’un Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilmesi ise bizleri gururlandırdı. Çok kıymetli Meliha Akyol’a bu önemli vazifelerinde başarılar diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim