Alkışlar Metin Dağ’a

Dağ, konuşmasında, “Çiftlikköyümüzün her mahallesinden hemşerilerimiz, vatandaşlarımız, dostlarımız burada. Biz 1999’da yola çıkarken, aslında 1994’te yola çıkarken, benimle birlikte yürüyen dava arkadaşlarıma alkış istiyorum. Bunu neden söyledim, gece gündüz, Çiftlikköyümüze, yaşadığımız yere hizmet ettik. Satmadık, sattırmadık, yemedik, yedirmedik. 15 yıldan beri size hizmet ediyorum. Şimdi bize bazıları çamur atıyor, çünkü çekemiyorlar. Hiçbir zaman Çiftlikköy Belediyesi’nin malına, mülküne, geleceğine zarar verecek bir kararın altına imza atmadık. Hiç kimseye rant çıkaracak hesapların içine girmedik. Çiftlikköyümüzün büyümesi için mücadele verdik, iyi ki yapmışız” diye konuştu.

“Bu Ne Cacık, Bu Ne Yoğurt”      

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un beyanatlarını eleştiren Dağ, Vekil Coşkun’u imamlık mesleğine dönmeye davet etti. Dağ, “Hemen bitişimizde Altınova var, yazlık ilçe Çınarcık var. Bir gidin bakın bakalım. Diyorlar ki biz iktidarın nimetlerini getireceğiz, iktidarı arkamıza alarak Çiftlikköyümüze daha iyi şeyler yapacağız. Sormazlar mı size, 10 yıldır Çınarcık’ı yönetiyorsunuz, Altınova’yı yönetiyorsunuz; ne yaptınız? Sayın Vekil Temel Coşkun gazetelere beyanat vermiş, Çiftlikköy’ün ilaca ihtiyacı var diye. Yahu Çiftlikköy hasta mı? Akabinde diyor ki, belediye başkanımız yanlış yol seçmiş. Ben hayatımda bir sefer parti değiştirdim, herkes bilir. ANAP’tan siyasete başladım, Demokrat Parti ile birleşti üye dahi olmadım. Bu dönem tercihimi CHP’den yana yaptım. Ama bana ne diyor, bakın önce Anap, sonra DP, sonra bilmem ne partisi, sonra CHP. Bir kelime diyeceğim, bu adam imam, gitsin imamlık yapsın. Benim arkadaşım Yakup Koçal, belediye başkanı. Kaç tane parti değiştirdi, partisine aldı. Onu eleştirmiyor, beni eleştiriyor. Yani bu cacık, bu ne yoğurt” diye konuştu.

“Rektör Geldi Beni Tebrik Etti, Neden?”

Dağ sözlerini şöyle tamamladı; “Bir de rakip kesildiler karşımıza. Aslında Metin Dağ’ın rakibi, Metin Dağ’dır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin rakibi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ben Çiftlikköy’de böyle diyorum. Bunun başka alternatifi yok. Getirdiler, önce üniversitede profesör, sonra doçent dediler, sonra öğretim üyesi. Çiftlikköy halkı kanacak ya, sonra bu okutman dediler. Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu ziyaretime geldi, dedi ki, başkan seni şimdiden tebrik ediyorum. Niye hocam dedim, Ben baktım dedi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde böyle bir öğretim görevlisi yok. Kötüleme açısından söylemiyorum, okuyan herkese sonuna kadar saygılıyım. Ama insanları kandırmasın. Ek ders vermek için öğretmenlik yapabilecek derecesi olan bir arkadaşımızmış. Bugün kendim duydum, anons yapıyorlar, belediye başkanımız elektrik mühendisi bilmem kim. Baştan gelip söyleyin de, insanların kafasını karıştırmayın. Bizim yaptığımız işler ortada. 1999 yılında göreve geldiğimizde Çiftlikköy Belediyesi’nin 82 dönüm arazisi vardı. Tapular, kayıtlar orada. İsteyen bakabilir. Şimdi ise Çiftlikköy Belediyesi’nin 350 dönüm arazisi var. Bu durup dururken gelmedi. İlçemizin nüfusu 6 binden 23 bin 600’e çıktı. Elbette insanlar çoğaldıkça, ilçemiz geliştikçe bizim de yatırımlarımız ona göre büyüyecek, gelişecek. Ben bir dönem daha sizlerin teveccühünü istiyorum, göreve talibim. Sizleri Allah’a, kendimi de size emanet ediyorum.”

 

Editör: TE Bilişim