AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova il kongresinde kendilerine belediyeyi ilk seçimde geri alma talimatı üzerine çalışmaya başladıklarını söyledi. Öztabak, " Yalova Belediyesi'ne baktığımızda karşımızda güçlü ve ciddi bir rakip olmadığını görüyoruz" dedi.
AK Parti 6. Olağan Kongresi sonrasında ilk değerlendirmesini yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, coşkulu bir kongre gerçekleştirildiğini söyledi. Öztabak, "Tüm Yalovalı hemşerilerimize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen 6. Olağan Kongremize katıldıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongremiz çok coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Hatta Cumhurbaşkanımız coşkudan o kadar çok memnun kaldı ki, her gittiği ilde açık havada 10 dakikayı geçmeyen selamlama konuşmasını Yalova'da 40 dakika olarak gerçekleştirdi ve bir çok önemli konuya değindi" dedi. 
"Emaneti geri alacağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllığına emanet ettiğimiz Yalova Belediyesi'ni geri alma talimatı verdiğini hatırlatan Öztabak, "Yeni yönetimi parti yönetimlerimizin de görüşleri doğrultusunda çok titiz bir şekilde belirledik. Zira 2019 yılında çok önemli 2 seçim var ve bu yönetim partimizi bu seçimlere taşımak gibi önemli bir misyonu üstlenecek. Şunu tüm kalbimle inanarak söyleyebilirim ki, gerçekten çok iyi bir yönetim oluşturduk. Listede yeni isimler var. Listenin 3'te biri yeni isimlerdir. Gerisi de eski ekibimiz. Hedefimizi Cumhurbaşkanımız konuşmasında bir kez daha bize gösterdi. Öncelikle 5 yıllığına emanet ettiğimiz Yalova Belediyesi'ni ve diğer kaybedilen belediyeleri geri alacağız. Cumhurbaşkanımızın bu talimatı üzerine tüm gayretimizi ortaya koyacak, sadece Yalova Belediyesi'ni almakla kalmayacak bir daha geri vermeyeceğiz.  Yalova Belediyesi'ne baktığımızda karşımızda güçlü ve ciddi bir rakip olmadığını görüyoruz. Yalova halkı belediyenin performansını 2019 yılında değerlendirecek ve kararını da buna göre verecektir. Bu kötü performası gören halkımız, AK Parti belediyeciliğini gerçekten özlemiştir. Biz bunların yoğun bir çalışma ile gerçekleşeceğini biliyoruz ve bu bilinçle çalışacağız.Hemen sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yalova olarak %50'nin üstünde bir oranla partimize destek vereceğiz" diye konuştu.
"Normal olanı yaptı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova'ya gelişinde karşılayanlar arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da yer aldığını hatırlatan Öztabak, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı. Kendisine çiçek sundu. Bizce normal olanı yaptı" şeklinde konuştu.
Yeni Yönetimde 30 isim yer aldı
Öte yandan AK Parti Yalova İl Teşkilatı Yönetim Kurulu listesinde yeni isimler yer aldı. Yeni listenin 3/1'lik bölümünü yeni isimlerin oluşturduğunu vurgulayan Öztabak listedeki isimleri şu şekilde açıkladı: "Yusuf Ziya Öztabak, Ali Rıza Alkış, Barış Bingöl, Bayram Koçgündüz, Betül Şahin, Birgül Seçmen, Bülent Tanır, Ferah Külah, Figen Abbasioğlu, Halil İbrahim Büyükgümüş, İsmail Hanlı, İsmail Kaya, Mehmet Öztürk, Muğlim Bağatar, Muhammet Balcı, Murat Tevfik Atakan, Mustafa Karadağ, Mustafa Tutuk, Mustafa Yalçın, Muzaffer Karadeniz, Münevver Yoğurtçu, Nazif Aslıyüksek, Nilüfer Çelik, Oktay Çolak, Selihan Dicle Şimşek Battal, Selvet Duman, Şaban Balkaya, Uğur Bezcioğlu, Uğur Daban, Utku Çekül"

 

Editör: TE Bilişim