Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuruluşunun 47. Yıldönümünü Sporium Tesislerinde gerçekleştirilen programla kutladı. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'de katıldı. 
MHP'nin Kuruluşunun 47. Yıldönümü Yalova İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen yemekli programla da kutlandı. Sporium Tesislerinde gerçekleşen yemeğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, İstanbul İl Başkanlığı Sekreteri Murat Kotra, MHP Yalova Milletvekili Adayları Hatice Beştaş ve Ali Oğuz Berberoğlu, YTSO Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Kamu-Sen Yalova Temsilcisi Mustafa Deviren, Cem Vakfı Başkanı Sinan Giray ve Kamu Vakfı Çalışanları Başkanı Süleyman Kınık’ın yanı sıra çok sayıda seçkin davetli de katılım sağladı. Konuşmalar öncesi, MHP İl Başkanı Hasan Topçular ile Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, kuruluş yıldönümü pastasını birlikte kesti.
Programın açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Hasan Topçular, “Ülkücüler, ülkümüze çok sıkı sıkı sarılsın; herkes birbirine sahip çıksın. Allah nasip ederse; bir zaman olacak herkes ülkücü olacak. Ülkücülük dediğimiz şey, sadece ağızda söylenen bir şey olmamalıdır. Ben eskiden şöyleydim-böyleydim demek ile bu olmaz. Ülkücülük, yaşanır. Biz, bu işe inanmışız, baş koymuşuz. Zaman gelmiş, liderlerimiz değişmiş. Yine usanmadan peşinde olmuşuz. Allah bize başka bir siyasi partinin peşinden gitmeyi nasip etmesin. Bir kıyamettir; koparılıyor. ‘Değişim olsun’ diye. Değişim olsun da; CHP bu değişimi neden istiyor? AK Parti neden istiyor? HDP neden istiyor? Bütün Türk düşmanları MHP’deki değişimi neden istiyor?” diye konuştu.
Günümüzde ülkücülere çok iş düştüğünü belirten Topçular, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu salonun içerisinde belki birbirlerini sevmeyen insanlar da olabilir. Siyaset yapıyoruz; bu işin tabiatında bu vardır. Saygı esastır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir; ama saygı duyulmak zorundadır. Birbirimize saygı duymazsak, yarın siz bu teşkilatın başına geldiğiniz zaman size de saygı duymazlar. O zaman da çok kötü şeyler olur. Rahmetli Başbuğumuzun bize emanet ettiği, şeref ve namus saydığımız bu harekete ihanet etmiş oluruz. Allah bizi bu ihanetten korusun. Gün, ülkücülerin birbirine sımsıkı sarılma günüdür. Bir delinin yüzünden üçüncü dünya savaşına girmek üzereyiz. O yüzden ülkücülere çok iş düşüyor. Ufak ayrıntılar ile uğraşmanın zamanı değildir.”
Öte yandan programa katılım sağlayan Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise, parti içindeki muhaliflerin olağanüstü kurultay için açtığı dava ile ilgili konuştu. Demirel, “Duruşma 8 Nisan'da yapılacak. 'Partinin içinde farklı düşünenler var' diyelim. Muhaliflik, milliyetçilik duygusuna yakışmaz. Milliyetçilik birlik ve beraberliği getirir. Milliyetçilikte ötekileştirmek yok. Onun için farklı düşünen arkadaşlarımız olmuştur. Delegemizden de olmuştur. Bir de hukuki süreç yaptılar. Kendi partileriyle davalaştı arkadaşlarımız. 8 Nisanda karar verilecek. Biz öyle başka partiler gibi 'hukuku tanımıyorum' demeyiz, ama partinin hukuki hakları var. Dolayısıyla ilk mahkemenin vereceği karara göre bizim de tutumumuz şekillenir. Mahkeme neyi öngörüyorsa biz de hukuki haklarımıza bakıp ona göre karar veririz. Çünkü biz hukuka saygılı bir partiyiz” açıklamasında bulundu.
Mahkemeden olağanüstü kongre kararı çıkması durumunda ne yapacakları da açıklayan Demirel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hukuki haklarımızın hepsi açıktır. Partimiz, hukuki çerçevesi içerisinde hakkı olan her şeyi; bize oy vermiş 5 milyon 600 bin vatandaşımızın verdikleri oyun hakkını, onlara teslim edebilmek için gerekli her türlü hukuki hakkını kullanacaktır. Sanıyorum yargı da; Türkiye'deki emsal davalara bakarak buna uygun bir karar verecektir. Biz, partimizin hakkını-hukukunu bize oy verenler adına korumak ve kollamakla görevli kişileriz. Biz bunu yaparız. Hukuka saygılı partiyiz. Öyle ayakaltına filan da almayız.”
Ardından MHP’nin kuruluşundan bu yana çok emek sarf etmiş kişilere plaket takdim edildi.
Editör: TE Bilişim