Ülke gündemini meşgul ettiği kadar yerel gündeme de damga vuran, "Şah Fırat" operasyonu ile ilgili MHP kanadından sert bir açıklama geldi. MHP Merkez İlçe Başkanı Erkan Yapıcı tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Komşu ülkelerle sıfır sorun politikası güdüp hiçbir komşusuyla iyi ilişkisi kalmayan hükümet cumartesi gecesi dosta düşmana ‘’Ey ahali benim Suriye politikam çöktü, ben atamın dedemin mezarını ve bir avuç toprağımı  savunamıyorum’’ diye resmen haykırdı. Yaratılan havaya kapılırsan harekat merkezinde çekilip medyaya verilen Amerikanvari fotoğraflara bakarsan, Askerlerin bir tepeye bayrak dikme görüntülerini dikkate alırsan, birde gelişmeleri havuz medyası kanallardan takip edersen askerlerimiz Suriye’ye girdi  Bir bölgeyi IŞİD’den YPG den temizledi. Oysa orada, Karakozak’da yaşanan kendi toprağını terk etmekten  Sen benden büyüksün ben burayı senden savunamam ‘’demekten başka bir şey değildi. Ve bunu halkın gözünün içine baka baka büyük bir başarıymış gibi göstermeye çalışmaları ise başlı başına büyük bir gaflettir.  Tahliye operasyonu sonrası Başbakan aynen şöyle dedi ‘Türkiye’nin caydırıcı gücünden herkes haberdar oldu. Bir şey anlamadım, siz anladınız mı? Nasıl bir caydırıcılıktır bu.
 
Kime gövde gösterisi yaptık  Dünyaya mı, Esad’a mı, IŞİD’e mi? Tanklarla gittik, karakolu tahliye ettik, binayı havaya uçurduk, geri döndük. Caydırıcılık bunun neresinde ? Tutunamayacağını anlayınca geri çekiliyorsun  Karakolunu tahliye ediyorsun. Bunun adı caydırıcılık oluyor. Aynı lafları IŞİD de söylerse Caydırıcı gücümüzü gördüler, Süleyman Şah Karakolu’nda kalmaktan vazgeçtiler. Askerlerini alıp gittiler. Buradaki varlığımız kabul ettiler  derse ne cevap vereceğiz ? Birde işin YPG boyutu var. YPG ye ne verdiniz Neyin sözünü verdinizde  bir tek mermi dahi sıkılmadan 100'ün üzerinde zırhlı araç ve 700'ün üzerinde personel, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan 
Suriye'ye girecek, hem de  Süleyman Şah türbesine kadar olan 37 kilometrelik güzergahta, YPG güçlerinin kontrol ettiği alanlardan.Kimse çocuk değil zafer nağraları atmayı bırakın yineliyorum Cumartesi gecesi yaşanan büyük ‘Sen benden büyüksün ben burayı senden savunamam demekten başka bir şey değildi.

Türbenin yeni yeri Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sınır bölgesindeki Eşme köyünün tam karşısında yer alıyor. PKK'nın taşeronu YPG'nin elinde, bebek katili ve paçavraların asılı olduğu sözde kontrol noktasının dibinde, Türkiye tarafından gözle görülebilecek bir mesafede, Suriye topraklarının 200 metre kadar içinde. İstikrar gelince Karakozak’a değil Caber Kalesi'ne geri götüreceğiz yalınını bile söylemekten çekinmeyip hala halkı aldatmaya çalışıyorlar.

Kısaca Sayın Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi AKP hükümeti, milli emanet ve değerleri katletmiş, vatana ve bayrağa alçakça kast etmiştir.Milliyetçi Hareket Partisi yakın tarihin en vahim olayı olarak yorumladığımız geri çekilme vakasının üstüne tavizsiz gidecek, konuyla ilgili gelişmeleri titizlikle takip edecektir"          
Editör: TE Bilişim