İftar yemeğinden yaklaşık bin kişi vardı. MHP İl Başkanı Mehmet Necati Vural, açılış konuşmasını yaptı ve kısaca şunları söyledi: "Partimiz adına 24 Haziran'da vekil veya vekiller çıkarmak istiyoruz. Uzun zamandır sahadayız. Yalova'nın tüm köylerini, beldelerini, ilçelerini, merkezini, pazar yerlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını gezdik ve sıkılmadık el bırakmadık. Geriye kalan günlerde ise Yalova'yı baştan-başa tekrar dolaşacağız. Yalova'ya MHP teşkilatı olarak vekil ya da vekiller kazandıracağız. Mecliste ve Ankara'da Yalova'nın sesi ve nefesi olacağız."

Daha sonra 3. Sıra Milletvekili adayı Mete Örnek, "Demokrasi ve Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerden birini yaşayacağız. Milli bekanın teminatını sağlamak için durmadan ve sıkmadan, sıkılmadık el bırakmayarak azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mücadelemiz güçlü bir MHP, güçlü bir Türkiye ve güçlü bir TBMM içindir. Hainlere karşı en güzel cevabı bu millet sandıkta cevabı verecektir. MHP olarak bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli tarafından seçim beyannamemiz halkın önüne sunulmuştur. Hizmet etmek kararlılık ve bilgi ister. Davamız ve geleceğimize sahip çıkalım. 24 Haziran'da mührümüzü Dr. Devlet Bahçeli'ye MHP'ye vuralım. Sefer bizden, zafer Allah'tandır" dedi.

2. Sıra Milletvekili Adayı Ali Oğuz Berberoğlu ise, "Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli, uzun zamandır uyku orucundadır. Kurulan tüm oyunlara planlar yapmaktadır. Liderimizin aldığı kararlara saygı göstermek tüm ülkücülerin görevidir. Ülkücülüğün temel prensipleri başında birlikte hareket etmek şuuru geliyor. Ülkücü hareketin çelikten idaresini yeniden inşa eden yegane şey, teşkilat güçlenmesidir" sözlerine yer verdi.

1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Topçular da, "Görevimiz süresi boyunca kimi zaman eleştirildik, ya da yol arkadaşlarımızla ters düştüğümüz de oldu. Kimi zaman en uygun kararları almam da gerekti. Bu akşam bu salonda görüyorum ki, dün miting yapanlardan daha kalabalık bir topluluk burada. Allah hepinizden razı olsun. 22 yıl çok zor bir süreçti. Eşim yanımda, hakkını helal etmezse yatacak yerimiz yok. Bir gün eve gittiğimde niye eve geç geldin diye bir şey duymadım. Kolay değil. Kimileri Cumartesi'nden Pazar'ından taviz vermezken, biz dava, ülkücülük dedik. Çok zor şartlar altında dava arkadaşlarımızla hep aşık tuttuk. Randevusuz ulaşılan bir il başkanı olduk. Allah'ın izniyle milletvekili seçildiğim gün, Yalovalıların 7/24 ulaşabildiği bir vekil olacağım. Seçim broşürlerimizde Yalova ile ilgili tespitlerimiz, eksiklerimiz yazıyor. Hepsini yapamayabilirim ama o yolda da ölürüm. Yalova için de canımı feda ederim. Broşürlere ne yazdıysak satır satır takipçisi olacağız. Bugüne kadar hiç gömlek değiştirmedik ve hep arkasında olduk söylediğimiz. Yalova'da potansiyel olmasına rağmen, bugüne kadar milletvekili çıkarma şansına sahip olmadık. Bu seçimde Allah'ın izniyle sel olup barajları aşacağız. Seçim sandıkları açıldığı zaman hepiniz bozguna uğrayacaksınız. Arayış içerisinde olan Yalovalı seçmenin sandığa yansıttığı iradeyi Allah'ın izniyle herkes görecek. Meclise gönderdiğiniz Hasan Topçular'la Yalova tarih yazacak. Verdiğimiz sözlerin arkasında her zaman duracağız. Bu, Dr. Devlet Bahçeli'nin bize verdiği icazetten kaynaklanıyor" dedi.

Mecliste Yalova'nın iyi temsil edilmediğini söyleyen Topçular, sözlerini  şu şekilde sürdürdü: "Yalova il olduğundan beri Yaşar Okuyan'dan sonra meclise vekil gönderememiştir. Ne yazık ki, mecliste Yalova temsil edilmemiştir. Yalova'nın 3 önemli meselesi vardır. Yalova'nın vekilleri ne yazık ki, meclis kürsüsünden bunları dile getirmeye cesaret edememişlerdir. Yalova Üniversitesi kurulduğu günden bu yana yok hükmündedir. Emsal üniversitelerin öğrenci sayısı bir hayli artmıştır.  Yalova Üniversitesi öğrenci yetiştirmek yerine, FETÖ'nün kuruluş yeri olmuştur. Bunun sebebi de milletvekillerinin suçudur. Yalova Üniversitesi Türkiye'de tercih edilen üniversite olmalıydı. Sanayi dediler, bir türlü OSB olamadık. Gelen her şeyi elimizin tersiyle ittik. İstemezükçü olduk. Turizmde ne olduğumuz belli değil. Turizmde bir adım ileri gidilmedi. Ne yazık ki Yalova hak ettiği payları alamamıştır. Hasan Topçular, meclise gönderdiğiniz milletvekillerinin yapamadığının tamamını yapacak. Biz vekil olur muyuz, olmaz mıyız düşüncesinde değiliz. Ben vekillik yeminin bile ezberledim. Herkes keyfine baksın. Orada yemin ederken seyredersiniz bizi olmuş muyuz, olmamış mıyız."

Editör: TE Bilişim