MHP Yalova İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresini yoğun bir katılımla Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. 2 listenin yarıştığı kongrede Hasan Topçular delegelerin 263'ünün oyları ile bir kez daha MHP Yalova İl Başkanlığına seçildi.
MHP Yalova İl Teşkilatı kongre sürecini il kongresi ile tamamladı. 8. Olağan kongresini Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştiren MHP Yalova İl Teşkilatı kelimenin tam anlamıyla gövde gösterisi yaptı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunu hınca hınç dolduran MHP'liler kongreye yoğun bir katılım gösterdiler. Kongreye MHP MYK Üyesi Mehmet Müftüoğlu da katıldı. Salona alkışlarla giren Müftüoğlu partilileri kurt işareti ile selamladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan belirlendi. Divan başkanlığına MHP MYK Üyesi Mehmet Müftüoğlu, üyeliklere Namık Öz, Cabir Taştan, Mustafa Tokal, Katip üyeliğe ise Tahir Yılmaz seçildi. Ardından salona hitap eden MHP MYK Üyesi Mehmet Müftüoğlu parti olarak ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlendiklerini söyledi. Müftüoğlu, "Türkiye'nin içinden geçtiği şu zor günlerde MHP'nin üstlendiği misyonu kimse görmezden gelemez. Salonları dolduran şu kalabalıklarda ülkücülerin bu misyonun ne denli farkında olduğunun en açık örnekleridir. 15 Temmuz hain darbe girişimini de engelleyen işte bu anlayıştır, MHP'dir. Bizi eleştirenler sadece ve sadece kendi ikballerinin peşinde koşmaktadırlar. Onlar bizi eleştirirken, neden eleştirdiklerini dahi bilmemektedirler. Biz anayasa değişikliği sürecinde de iktidara değil ülkemizin birlik ve beraberliğine destek verdik. Ülkemizi kaybedersek partimiz olsa ne olur, olmasa ne olur. MHP ülkemizi bölmek isteyenler karşısında göğsünü siper etmiştir. Bugün 41 ilde aynı anda kongre yapıyoruz. Bu MHP'nin gücünü göstermektedir. MHP bu kongrelerden güçlenerek çıkacaktır. Bundan sonrada her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır" dedi.
Faaliyet ve mali raporların okunarak ibrası gerçekleştirildi. Divan Başkanı Mehmet Müftüoğlu kongrede başkanlığa aday olan listeleri aldı. Başkanlık için Etem Güler ve Hasan Topçular başkanlığındaki 2 liste başvuru yaptı. Listelerin değerlendirilmesinin ardından siyasi konuşmalar gerçekleştirildi.
"Güçlü Türkiye ancak MHP ile mümkündür"

 Burada partililere hitap eden başkan adayı Ethem Güler, "Bugün burada Yalova İl Kongremizi yapıyoruz. Adana'da 1969 senesinin serin bir Şubat gününde sayıları küçük ama ülküleri büyük, milli hevesleri nefislerini kat be kat aşmış gerçek dava adamları gönüllerini birleştirdiler. Mücadelemizin yol taşları oldular. Bugün burada yapılan il kongresi ile MHP'nin iktidara yürüyüşüne güç katmak ve mücadelemizi daim kılmak yolunda bir aşama olacağını unutmamanızı rica ediyorum. Gönüllerinizde memleket sevgisi, yüreklerinizde Allah aşkı, şuurlarınızda tükenmeyen bir sevdanın çilesini çektiğinizi biliyorum. Daha güçlü bir Türkiye, daha müreffeh bir millet, daha kudretli bir devlet ancak MHP'nin iktidara gelmesi ile olacaktır. Bu ülkeye gönül verenler çile çektiler. Mücadele edip şehit düştüler. Zindanlara girip bedel ödediler. Vatan sağolsun deyip acılarını içlerine akıtıp düşmediler, tökezlemediler, yıkılmadılar. İşte bu iradenin temsilcisi üç hilal bugün bu salonda dalgalanıyor. Yüce rabbim bu ağır mesuliyeti taşıyacak omuzlara güç versin. Bu kutlu mücadelenin ödediği bedeli dikkate alıp her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu kimse unutmamalıdır. Şahsi ikballeri üzerine partinin üzerinden hesap yapanlar sadece partinin değil, milletin de kaderi ile oynadıklarını unutmamalıdırlar. Bizler sıradan bir davanın mensupları değil milletin öz benliğinden doğmuş köklü bir hareketiz" dedi.
Topçular'a 263 oy
Hasan Topçular da partililere hitap etti. Ardından seçimlere geçildi. 2 sandıkta oy kullanan üyelerden 263'ü Hasan Topçular'a 71'i ise Ethem Güler'e oy verdi. Seçim Kurulu resmi olmayan kesin sonucu açıklayarak Hasan Topçuların MHP Yalova İl Başkanlığı görevine seçildiğini duyurdu.
"Kapımız liderine hakaret etmeyenlere açık"
Ardından delegelere teşekkür eden MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ise, "Bu kongrede kazanan MHP'li ülkücüler olmuştur. Çınar sonuç delegelerimizin tercihidir. Delegelerimizin tercihinin her zaman olduğu gibi şimdide ve bundan sonra da başımızın üstünde yeri olacaktır. Kongre bitti. Bundan sonra hep birlikte partinin başarısı için el ele vererek yapılacak seçimlere hazırlanmamız lazımdır.  Ancak birileri partinin kapısının açıklığını, kapalılığını diline dolamışlar. MHP'nin kapısı liderine hakaret etmeyen, teşkilatlarını yerden yere vurmayan, ülkücü gibi davranan herkese sonuna kadar açıktır. Hareketin liderine ağzınıza geleni söyleyeceksiniz, teşkilatların alın terini hiçe sayacaksınız seçim zamanı gelince her türlü siyasi partide boy göstereceksiniz, ondan sonra Türk Milliyetçilerinin uğruna 5 bin şehit verdiği rahmetli Başbuğun size emaneti olan bu hareketi dizayn etmeye kalkacaksınız. Herkes haddini bilecek. Ya Ülkücü olacağız ya da buradan gideceğiz" dedi.
MHP 8. olağan kongresi sonrasında bir kez daha MHP Yalova İl Başkanlığı görevine seçilen Hasan Topçular'ın listesinde ise şu isimler yer aldı;
Başkan: Hasan Topçular
Asil Üyeler; Mehmet Necati Vural, Sema Özen, Kubilay Torun, Dilaver Ateş, Ali Hakan Uzel, Coşkun Gümrükçü, Adnan Kırtay, Ali Oğuz Berberoğlu, Erol Abacı, Ferhat Şahin, Muhammet Bayram Karadağ, Beşir Savrık, Mutlu Oruçlu, Erkan Saydalık, Ülker Nemlioğlu, Ersin Ketenci, Oğuzhan Torun, Aziz Üstün, Mevlüt Atasoy, Kemal Emir Uzel, Umut Yılmaz, Erol Kandemir, Saray Yakışıklı, Yusuf Zengin Karaboğa, Gökhan Ürekli, Soner Taştan, Özkan Ongun, Erdem Gençmen, Engin Acar, Gönül Kırtay, Mevlüt Çinko, Fırat Şenel, Selçuk Summani Kırdan, Arif Hödük, Onur Erdik, Levent Oyman, Muzaffer Öztürk, Metin Evren, Ayla Pehlivan, Fırat Şahin
İl Disiplin Kurulu: Necla Özel, Metin Soysal, İlhan Kalyoncu, Zafer Aydemir, Murat Yılmaz, Nazmi Şahin, Recep Acar, Vedat Ay, Selçuk Kayalar, Selim Gültekin, Cengiz Demirel, Ahmet Bozoğlu, Anıl Korkmaz, Yalçın Semerci
Üst Kurul Delegeleri: Hasan Topçular, Adnan Kırtay, Özkan Şenel, Mustafa Kurtay, Dilaver Ateş

 

Editör: TE Bilişim