MHP 7. Olağan Kongresi MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak'ın katılımı ile Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divanın teşkili ile devam eden kongrede faaliyet ve mali hesap raporu okunarak ibra edildi. 

Burada MHP'lilere yönelik kısa bir selamlama konuşması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Biri; şartlar ne olursa olsun ezanı hür, bayrağı hür Türkiye. İkincisi; hiç kimsenin paradan dolayı namerttin önünde boyun eğmediği bir Türkiye.  Adaletin olmadığı yerde aile, kardeş, vatan, hiçbir şey yoktur” ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştiren Adan, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet tarihinin en büyük adaletsizliklerine imza atmış bugünkü aşağılık iradeyi mutlaka ayaklar altına almalıyız. Çaldılar, çırptılar çok onursuzca devleti yönettiler. 4 bakanı hırsızlık nedeniyle istifa etmiş olan bu hükümetin Türk milletini temsil etme yetkisi yoktur, olamaz. Bu kadar arsızlık, onursuzluk cumhuriyet tarihinde değil Türk tarihinde rastlanmış olaylar değildir. Diğer taraftan geçen sene 21 Martta bu memleketin birliğine, askerine, şefkatine, merhametine kurşun sıkan eşkıya başını Diyarbakır’da devlete ortak ettiler. İki başlı Türkiye yarattılar. Bu Türkiye de bizim Türkiye'miz değildir. Bizim Türkiye'miz adaletin olduğu, bu dünya var oldukça ezanı, bayrağı hür Türkiye’nin olduğu, dünyada lider olan Türkiye’nin olduğu bir Türkiye’dir. Bu salon buna şahittir. Bu salondaki güç, bu salondaki ışık Allah’ın izniyle 7 Haziran’da hırsızın, arsızın, şerefsizin devletin hayatından silinip gittiği, adaletin geldiği, bölücünün boyun büktüğü bir Türkiye vesile olacaktır"

Şaban Dönmez, Mehmet Çam ve Hasan Topçuların başkanlığa adaylığı ile süren kongrede adaylarda delegelere hitap etti. 3 adayın da birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmalarda il sözü Şaban Önder Dönmez aldı.  Yapılan kongrenin barışmanın kongresi olduğunu vurgulayan Dönmez, "Bizler kişileri değiştirmenin peşinde değiliz. Düşünceyi, yöntemi, sistemi değiştirmenin peşindeyiz. Bizler artık irade ile seçilmiş başkanların atama yöntemi ile değiştirilmesine karşıyız. Artık kendi başkanını seçen ülkücülerin iradesine saygı duyulmasını istiyorum.  Biz bu sürece gelirken bazı sıkıntılar, kırgınlıklar yaşamış olabiliriz. Ama artık bu kongre barışmanın ve barıştırmanın kongresidir. Biz hakkımızı bu dakikadan sonra bizi sevene de sevmeyene de helal ettik" dedi.

MHP'nin artık ilk hedefinin önce Yalova'da sonra Türkiye'de iktidarı elde etmek olduğunu vurgulayan Mehmet Çam ise, "Birlik ve beraberlik olmadan, küslükler bitmeden bizim iktidar olmamız hayaldir. Ben tüm küskünleri yeniden partiye davet ediyorum. Bizim tek hedefimiz MHP'yi Yalova'da da Türkiye'de de 1. parti yapmaktır. Bu kongre amacımıza yönelik atılmış önemli bir adımdır. Kongremizin sonucu tüm partimize hayırlı olsun" diye konuştu.
Kongre sonucu ne olursa olsun bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da MHP'nin bir neferi olmaya devam edeceğini dile getiren Hasan Topçular ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bugün ülkücüler MHP'yi iktidara taşımak için bu salonu tıka basa doldurdu. Salonlara sığmıyoruz. Salon dar belki ama bizlerin gönülleri geniş. Bu hareket buralara gelmek için 5 bin 700 şehit vermiştir.  Bu daha buraya gelmek için çok büyük bedeller ödemiştir. Bizim derdimiz kavga değil. Kalp kırmak değil. Bizim gönlümüz hepinize açık. Hepinizi kucaklamaya hazırız. MHP birbiri ile kavga etmeye değil. 2015 yılında yolsuzluk yapanlardan, hırsızlardan, bu ülkeyi bölenlerden  hesap sormaya geliyor. Biz önce Yalova'da el ele verip Yalova'da 1. parti olacağız daha sonra Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi Başbakan yapacağız. Tüm halkımızı etnik gruba ayırmaksızın kucaklayacağız. Bugüne kadar Yalova'da istediğimiz sonuçları alamamış olabiliriz. Ama ben ve ekibim hiç pes etmedik. Biz gönlümüzü de partimizin kapısını da herkese sonuna kadar açtık. Bundan sonra da açık kalmaya devam edecektir. Kimin başkan olduğu önemli değil. Bu salondan çıkan sonuç ne olursa olsun Kazanacak olan MHP'dir. Bu kongrenin kazananı kaybedeni yoktur. Kim kazanırsa Hasan Topçular bir nefer olarak o dayın yanında olacaktır"

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 446 delegenin oy kullandığı kongrede 8 oy geçersiz sayıldı. Delegelerin 236'sının oyunu alana Hasan Topçular bir kez daha MHP Yalova İl Başkanlığına seçildi. Topçular tüm delegelere kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek MHP'nin 2015 Genel Seçimlerinde Yalova'da en iyi sonucu alması için yarından itibaren çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi.

Kongrede Şaban Önder Dönmez 48, Mehmet Çam ise 157 oy aldı.
Hasan Topçular Başkanlığındaki listede ise şu isimler yer aldı:
Asil Üyeler
Necati Vural, Sema Özen, Ethem Güler,Kubilay Torun, Arif Serçemeli, Coşkun Gümrükçü, Ahmet Gençtürk, Aziz Üstel, Ünlem Üstel, Bülent Gümrükçü, Özbay Us, Atalay Beştaş, Dilaver Ateş, Adnan Kırtay, Ülker Nemlioğlu, Umut Aksoy, İsmail İlmaz, İlhan Kalyoncu, Mustafa Kurtay, Şevket Arif Höcük
Disiplin Kurulu
Mehmet Haşim Şener, Vedat Ay, Nejla Özel, Recep Acar, Mesut Ayık, Mecit Okuyan, Cengiz Dilek,
Genel Merkez Delegeleri
Hasan Topçular, Necati Vural, Kazım Karyağdı

Editör: TE Bilişim